GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Luhanskom odjekuju detonacije, Lavrov optužuje NATO da je prešao granicu

Luhanskom odjekuju detonacije, Lavrov optužuje NATO da je prešao granicu
NEMA MIRA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.02.2022 / 13:05
Autor: SEEbiz / Agencije
KIJEV - Satelitske snimke pokazuju da je Rusija premjestila dio svoje vojne opreme koja je bila raspoređena u blizini Ukrajine, ali je pristigla druga oprema i Moskva još uvijek ima puno vojnika i opreme blizu svog bivšeg sovjetskog susjeda.

Jutros su zabilježeni "incidenti granatiranja" na istoku Ukrajine, objavio je OESS. 

Granatiranje se čulo u blizini zračne luke u Donjecku i selu Elenovka u istočnoj Ukrajini, izjavio je očevidac za Reuters. Napad na vrtić potvrdio je i ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba.

Ukrajina tvrdi da su napad pokrenuli ruski separatisti, separatisti tvrde da su oni napadnuti. Ukrajinska vojska tvrdi da je pogođen dječji vrtić.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je u utorak da se dio snaga iz ruskih vojnih oblasti u susjedstvu Ukrajine vraća nakon završetka vježbi u svoje baze te je kao dokaz objavilo video u kojem se prikazuje kako snage navodno napuštaju Krim. Sjedinjene Države ne vjeruju u ruske tvrdnje o povlačenju vojnika s granice s Ukrajinom, a sumnjaju da je Moskva čak povećala njihov broj za sedam tisuća, rekao je neimenovani visoki dužnosnik administracije američkog predsjednika Joea Bidena.

Sjedinjene Države ne vjeruju u ruske tvrdnje o povlačenju vojnika s granice s Ukrajinom, a sumnjaju da je Moskva čak povećala njihov broj za sedam tisuća, rekao je neimenovani visoki dužnosnik administracije Bidena. SAD tvrdi da je sad oko Ukrajine čak 150.000 ruskih vojnika.

Ruski predsjednik Vladimir Putin mogao bi mjesecima razvlačiti ukrajinsku krizu u pokušaju da izazove jedinstvo Zapada, rekla je britanska ministrica vanjskih poslova Liz Truss.

Navodno su tri osobe ozlijeđene u granatiranju dječjeg vrtića u regiji Donbas. Među ozlijeđenima nema djece.

Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov kaže da razmještanjem trupa NATO "čini potpuno istu stvar za koju optužuje Rusiju". "Ozbiljno smo zabrinuti zbog vrlo velikih razmjera, ničim izazvanog i neopravdanog gomilanja ruske vojske u i oko Ukrajine i Bjelorusije", dodao je.

"Što mislite o tome? Znate, taj osjećaj osobne superiornosti i osobne nepogrešivosti je, po mom mišljenju, već prešao granicu, i nažalost, kolege iz NATO-a jednostavno ne mogu vidjeti tu granicu", kaže.

Foto: Ukranian army

Tagovi: Ukrajina, Rusija, Sergej Lavrov, Luhansk, ruska vojska, Volodimir Zelenskij
PROČITAJ I OVO
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
IN MEMORIAM
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
ZAGREB - Preminuo je veliki novinar i urednik te godinama jedno od najprepoznatljivijih lica Hrvatske televizije Damir Matković.
Anušić o pregovorima s DP-om: Idemo prema konačnom rješenju
PREGOVORI
Anušić o pregovorima s DP-om: Idemo prema konačnom rješenju
ZAGREB - U srijedu je održan novi krug konzultacija između pregovaračkih timova HDZ-a i Domovinskog pokreta, a nakon toga izjavu za medije da je HDZ-ov Ivan Anušić.
Petrov: Ne mislim da je pukla stranka
SUKOB U MOST-u
Petrov: Ne mislim da je pukla stranka
ZAGREB - Ja sam želio da budu svi , a oni nisu to mogli prihvatiti, kazao je Petrov.
Vučemilović: Nama i SDP-u je došao Penava, a HDZ-u ide Radić. To je jasna poruka
SIMBOLIKA
Vučemilović: Nama i SDP-u je došao Penava, a HDZ-u ide Radić. To je jasna poruka
ZAGREB - Vesna Vučemilović iz Hrvatskih suverenista kaže da su i oni jučer bili na pregovorima koji su prošli u konstruktivnom tonu.
Selak Raspudić: Zbog Miletića sam odbila nositi listu za Europski parlament
OBJAŠNJENJE
Selak Raspudić: Zbog Miletića sam odbila nositi listu za Europski parlament
ZAGREB - Marija Selak Raspudić rekla je da zbog poštovanja kolega iz Mosta pričekala sa svojim obraćanjem za medije kako bi Most u miru predao svoju listu za europske izbore.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE