GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lukašenko najavio odlazak

Lukašenko najavio odlazak
BJELORUSIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.11.2020 / 14:46
Autor: SEEbiz
MINSK - Aleksandar Lukašenko je izjavio da po novom Ustavu Bjelorusije, on više neće biti predsjednik te države, prenosi RIA pozivajući se na agenciju Belta.

Predsednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko došao je na vlast davne 1994. godine. Danas poslije višemjesečnih burnih protesta stotina tisuća građana, nasilja policije i vojske nad ženama, studentima, čak i umirovljenicima, svijet je konačno dočekao dobru vijest – Lukašenko odlazi s mjesta predsjednika.

“Ne pravim ustav za sebe. Kada na snagu stupi novi ustav, više neću biti predsjednik. Zato, smirite se, podnesite to mirno.”

“Čak i ako znam da to nije ono što ja želim. Zašto? Jer bjeloruski narod mora kroz to proći. Bolje je sada, bez rata, jer poslije može biti još gore, ako se ovi sukobi pogoršaju”, rekao je Lukašenko.

On je također izjavio da je predlog opozicije po pitanju ustavnih izmena jednak posljedicama raspada Sovjetskog Saveza.

„Demokracija, to znači izbor. Mi smo to već prolazili tokom perioda Gorbačova. Tada smo ih sve birali, i rukovoditelje i direktore. I što smo dobili? I zemlju smo izgubili, Sovjetski Savez se raspao. Sada nam žele podvaliti sličnu stvar“, rekao je on.

Lukašenko je ranije izjavio da će nacrt ažuriranog Ustava biti predan na javnu raspravu početkom 2021. godine. Kako je precizirao, treće izdanje se već priprema, pošto mu dva prethodna nisu odgovarala. Prema Lukašenku, novi Osnovni zakon treba odražavati zajedničku viziju budućnosti Bjelorusije. Naglasio je da će bjeloruski narod odlučiti kakav će biti novi Ustav.

Tagovi: Aleksandar Lukašenko, Bjelorusija
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE