GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lukašenko naoružan ulazi u rezidenciju (VIDEO)

Lukašenko naoružan ulazi u rezidenciju (VIDEO)
BJELORUSIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.08.2020 / 20:13
Autor: SEEbiz / H
MINSK - Usred masovnih prosvjeda u Minsku protiv Aleksandra Lukašenka, na aplikaciji Telegram kruže videozapisi u kojima naoružani bjeloruski predsjednik slijeće iz helikoptera u predsjedničku palaču.

Državna televizija u nedjelju je objavila kako Lukašenko, naoružan kalašnjikovim i odjeven u crno, izlazi iz helikoptera i odlazi prema palači.

Lukašenko je ranije objavio da će rasporediti vojsku po zemlji kako bi zadržao vlast pa makar se i sam morao boriti do smrti.

Snimka je objavljena u vrijeme kad se na društvenim mrežama nagađa o odvođenju Lukašenka na sigurno nakon što su deseci tisuća ljutitih prosvjednika promarširali ulicama glavnog grada.

Sigurnosne snage i vojna vozila stacionirani su na cestama koje vode prema predsjedničkoj palači.

"Ponosna sam na Bjeloruse, jer su nakon 26 godina straha, spremni braniti svoja prava", rekla je čelnica bjeloruske oporbe Svetlana Tihanovska.

"Pozivam ih da nastave, da se ne zaustave, jer je sada važno ostati ujedinjen u borbi za naša prava", dodala je 37-godišnja Tihanovska, koja je na izborima 9. kolovoza bila protukandidatkinja Lukašenku koji je po službenim rezultatima pobijedio s oko 80 posto glasova.

Tihanovska i prosvjednici osporavaju Lukašenkovu pobjedu.

Tihanovska je u međuvremenu otišla u Vilnius, glavi grad Litve, iz straha za svoju sigurnost.

Lukašenko (65) vodi bivšu socijalističku republiku istočne Europe već četvrt stoljeća. Naredio je vojsci u subotu da upotrijebi "najstrože mjere" protiv pokušaja rušenja njegove vlade.

"Jasno je ... unutarnjopolitičku situaciju u zemlji potresa plan za obojenu revoluciju", rekao je bjeloruski predsjednik, prenijela je državna novinska agencija BeITA.

Tagovi: Aleksandar Lukašenko, Svetlana Tihanovska, koronavirus, Bjelorusija
PROČITAJ I OVO
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
JASNA PORUKA
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević se osvrnuo na proslavu Praznika rada, ali i druge političko-društvene teme.
Večeras novi potres kod Slunja
UZNEMIRENOST
Večeras novi potres kod Slunja
SLUNJ - Područje Slunja pogodio je još jedan potres magnitude 3.8 po Richteru, javlja Seizmološka služba RH. Potres je udario u 19.03 sati, a epicentar je bio oko 15 km južno od Slunja.
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
PREDSJEDNIK
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
BUDINŠČINA - Predsjednik Republike Zoran Milanović jutros je sudjelovao u obilježavanju 29. obljetnice VRO-a Bljesak u Okučanima, a zatim je posjetio Općinu Budinščina, gdje je sudjelovao na svečanoj sjednici Općinskog vijeća. Nakon toga stao je pred novinare.
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
NESLUŽBENO
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
ZAGREB - Prema izvorima Telegrama, dobro upućenih u dosadašnji tijek razgovora HDZ-a i DP-a, ti razgovori nisu odmakli daleko.
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PORUKE
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PULA - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u Puli da nemaju pravo odustati od antikorupcijske koalicije te da su SDP-ove pozicije jasne, ali se o tome moraju izjasniti Domovinski pokret i IDS.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE