GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Madrid u ozbiljnoj opasnosti bez strožih epidemioloških mjera

Madrid u ozbiljnoj opasnosti bez strožih epidemioloških mjera
UPOZORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.09.2020 / 14:11
Autor: SEEbiz / H
MADRID - Španjolski ministar zdravstva zatražio je od madridskih vlasti u subotu da pooštre mjere u tom žarištu koronavirusa, upozorivši da su stanovnici grada i okolnih regija bez strožih mjera izloženi "ozbiljnom riziku" .

Madrid je produžio djelomičnu karantenu u petak u nekoliko desetaka četvrti s većom stopom zaraze, odbacivši vladine preporuke da se uvede karantena za cijeli grad jer slučajevi zaraze u glavnom gradu nastavljaju rasti.

"Madrid se nalazi u situaciji ozbiljnog rizika te je vrijeme da se djeluje odlučno", rekao je ministar zdravstva Salvador Illa na konferenciji za medije.

"Postoji ozbiljan rizik za stanovnike, za susjedne regije", rekao je i pozvao gradske vlasti da "stave zdravlje građana na prvo mjesto".

Broj zaraženih u Španjolskoj je od prethodnog dana do petka narastao za 12.272 te se ukupno popeo na 716.481, što je najveći broj zaraženih u zapadnoj Europi. Više od 31 tisuća ljudi umrlo je od posljedica zaraze covidom-19.

Španjolci su prošli kroz jednu od najstrožih karantena u Europi od ožujka do svibnja, kad im nije bilo dopušteno napuštanje domova. No nakon što su mjere potpuno ukinute 21. lipnja, pandemija je ponovno uzela maha.

Veći broj od 45 madridskih okruga na koje se odnose nove mjere gusto je naseljen, stanovnici imaju niska primanja, zbog čega se javljaju kritike o "klasnom zatvoru", što se moglo čuti i tijekom prosvjeda ispred gradske skupštine kasno u petak.

Tagovi: Madrid, koronavirus u Španjolskoj, Salvador Illa
PROČITAJ I OVO
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
RAKETE
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
WASHINGTON - Sjedinjene Države poslale su Ukrajini novi raketni sustav dugog dometa, potvrdio je Pentagon. To oružje velike preciznosti dio je hitnog vojnog paketa za Ukrajinu koji je SAD najavio u ožujku, ali "na zahtjev Ukrajine" nije bilo izričito navedeno na popisima isporuka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE