GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mala država velikih vođa

Mala država velikih vođa
MALA KRONIKA RADNOG TJEDNA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.03.2021 / 09:13
Autor: Nikola Bekavac
ZAGREB - Tjedan za nama donio nam je tužnu obljetnicu zagrebačkog potresa i još žalosniji podsjetnik na to da na planu obnove nije učinjeno baš ništa.

Pravosudni cirkus podjednako aktivno kreiraju Zdravko Mamić i osječki suci, ali i predsjednik i premijer u verbalnoj paljbi oko Vrhovnog suda.

Ponedjeljak, 22. ožujka

Obilježavamo godišnjicu katastrofalnog potresa u Zagrebu. U sjećanjima su nam potresne slike razrušenog grada a u stvarnosti potresle su nas izjave naših najviših državnik dužnosnika koji su se cijeli dan pravdali zašto se sve isto kao prije godinu dana. Nije baš sve isto, počistili su ulice a za obnovu, kažu, da nisu bili administrativno spremni. Kad će, ne zna se!

Povremene epizode tragedije koju proživljavaju narodi ratom i glađu pogođenih zemalja nažalost pratimo i u Hrvatskoj. Tragedija na auto putu gdje su bale folije za tetrapak zaustavile skupinu Sirijaca na putu u bolji život. Neki od njih odrasli u neimaštini možda nikada tetrapak, koji ih je života koštao, nisu ni vidjeli.

Dio javnosti slavi Zdravka Mamića kao spasitelja hrvatskog pravosuđa. Slamka spasa ponovo dolazi iz Međugorja.

Utorak, 23. ožujka

Poslije više mjeseci u medijima se pojavio i ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut. Nakon nebuloznih izjava i šminkersko agresivnih javnih nastupa malo su ga „sklonili“. Koji je razlog da su nam ga opet servirali? Čini mi se da nam se loše piše.

A veliki Vođa bavi se državničkim poslovima. Potpisao je , On osobno ugovor o izmuljavanju jezera uz dvorac Trakošćan. Po njemu i njemu bliskima, što se često može i čuti po njihovim izjavama, živimo u zemlji meda i mlijeka kada predsjednik Vlade ima vremena za ovakve poslove iako se država valja u mulju, posebice u onom pravosudnom. Predsjednik : Premijer 0 : 1 reklo bi se nakon što su ustavni suci povirili u var sobu. Predsjednik nije u pravu kada je u pitanju njegovog načina izbora predsjednika Vrhovnog suda na što je „biranim“ riječima reagirao na društvenim mrežama spominjući kumove i slične.

Srijeda, 24. ožujka

Nastavak pravosudne sapunice blizu je konačnog rješenja ili bolje reći konačnog zapleta i vrhunca političkog cirkusa. Predsjednik Milanović izvrijeđao je i Ustavni sud i HDZ-ovce i ministra pravosuđa i objavio da će se morati odrediti o njegovoj kandidatkinji za predsjednicu Vrhovnog suda. Nije dugo čekao da se „druga strana“ odredi o njegovoj kandidatkinji. Veliki Vođa uljudbenim nastupom na konferenciji za medije odlučno je rekao, no pasaran.

A u Hrvatskom saboru burna rasprava o Zakonu i sadnom materijalu. Dojam je bio da su ga jedva podržali i predstavnici vladajućih a iz oporbenih redova se čulo i pitanje koje je ostalo bez odgovora: Koja je budala pisala ovaj zakon? Ja pretpostavljam neka u Bruxellesu, a naša prepisala kako bi nam umjesto gotovih nezdravih poljoprivrednih proizvoda prodavali sjeme da samo proizvedemo nezdravu hranu. Nema cjepiva, ali biti će sjemenja.

Sa cjepivom je i dalje frka bez obzira što je predstojnik Ureda premijera Frka izjavio da smo naručili devet milijuna doza. Gospodine Frka, frka je što ne dolazi koliko treba a ne što vi niste naručili.

Četvrtak, 25. ožujka

Dan je to bio bivših, sadašnjih i kandidata SDP-a na predstojećim izborima. Bivši, predsjednik Milanović dokazao je da je Predsjednik s karakterom. I to ne jednim, sa više njih. Nakon što je zakonom predviđeni način izbora predsjednika Vrhovnog suda proglasio neustavnom paradom pod perikama i u štiklama ipak se predomislio. Sada se preko noći odlučio da i on stavi periku i štiklice ali ne zbog zakona, nego brige za stabilnost države. Pismo Saboru, pa pismo svakom zastupniku osobno, pa pismo Državnom sudbenom vijeću. Kome je sljedeće ?
Možda svojim bivšim kolegama, SDP- ovcima da se uozbilje u predizbornoj kampanji.

Netko je bio nepažljiv pa je glasačima ponudio nešto veću Hrvatsku, Hrvatsku s Bokom i predgrađem Beograda. Kažu nenamjerno ili mali flert s desnicom pa što košta.

Veliki Vođa sa svojim europskim kolegama imao je kako dojavljuju podobni, burnu raspravu o raspodjeli cjepiva. I donijeli su zaključak da nadležni Odbor Europske komisije razmotri to pitanje. Očito im se ne žuri jer izvoz dobro ide. Naime, Europska unija na veliko izvozi cjepivo za razliku Velike Britanije i SAD-a.

Petak, 26. ožujka

I dalje ostajemo mala država s velikim vođama. Nakon jučerašnjeg razgovora velikog Vođe sa svojim EU kolegama o dostupnosti cjepiva na kojem ništa nije odlučeno, na predstavi za domaću javnost je izjavio: “Hrvatska je dobila 17 posto obećanih količina“! Izjava je to koja vrijeđa zdrav razum. Nakon priča o ugovorima, novcima, plaćenom, količinama ugovorenog sve se izgleda svelo na obećanje. Nama su obećali, ali nisu ispunili obećanje, baš su nepristojni.

Neka tjedan završi na ovome uz obećanje da će nam biti bolje. Eto, to je obećanje od mene. Zar je važno što ja na to ne mogu utjecati?

Tagovi: Zoran Milanović, Zdravko Mamić, potres u Zagrebu, Europska unija
PROČITAJ I OVO
Urušio se dio zgrade u centru Zagreba
URUŠAVANJE
Urušio se dio zgrade u centru Zagreba
ZAGREB - U prijepodnevnim satima došlo je do urušavanja dijela zgrade u Medulićevoj ulici 12 u samom centru Zagreba. Prilikom urušavanja stradao je atelje kipara Ivana Kujundžića, no na svu sreću nije bilo žrtava.
Tomašević: Istina je, bili smo na razgovorima PNUSKOK-a i zaposlenika
REAKCIJA
Tomašević: Istina je, bili smo na razgovorima PNUSKOK-a i zaposlenika

ZAGREB - Tomislav Tomašević na konferenciji za novinare potvrdio je pisanje Jutarnjeg lista da su on i njegova zamjenica Danijela Dolenec prisustvovali razgovorima istražitelja PNUSKOK-a i zaposlenika gradske uprave.

Popis: Hoće li i popisivači morati biti cijepljeni?
POPIS
Popis: Hoće li i popisivači morati biti cijepljeni?
ZAGREB - Prva faza popisa putem sustava e-Građani trajat će od 13. do 26. rujna, a druga faza trajat će od 27. rujna do 17. listopada
Zakonskim izmjenama omogućiti sigurnije kretanje biciklista
JAVNO SAVJETOVANJE
Zakonskim izmjenama omogućiti sigurnije kretanje biciklista
ZAGREB - Sindikat biciklista u utorak je pozvao građane da se uključe u javno savjetovanje o izmjenama Zakona o sigurnosti prometa na cestama kako bi se omogućilo sigurnije kretanje pješaka i biciklista.
Je li Obamina proslava primjer da covid-19 nije ozbiljna bolest?
KRITIKE
Je li Obamina proslava primjer da covid-19 nije ozbiljna bolest?

WASHINGTON - Informacije da bivši američki predsjednik Barack Obama, koji će ovaj tjedan proslaviti 60. rođendan, planira veliku zabavu sa stotinama gostiju potaknule su kritike u američkim medijima.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE