GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Malenica: Intervenirali smo kod šefa zatvora u kojem se prijetilo Boysu

Malenica: Intervenirali smo kod šefa zatvora u kojem se prijetilo Boysu
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.08.2023 / 20:29
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ministar pravosuđa Ivan Malenica (HDZ) rekao je danas kako nije siguran koliko izjave predsjednika RH Zorana Milanovića o pritvaranju Bad Blue Boysa u Grčkoj pomažu hrvatskim državljanima. Prije bi, kaže, rekao da odmažu.

"Mi od samog početka pružamo konzularnu, a isto tako i pravnu pomoć hrvatskim državljanima. Provodimo i određene aktivnosti koje se možda i ne vide u javnosti, razgovaramo s kolegama u Grčkoj, a to ćemo činiti i u budućnosti. Mislim da treba poštovati grčka tijela, njihovo neovisno pravosuđe koje treba utvrditi sve elemente događaja", rekao je Malenica u Dnevniku Nove TV.

On se time referirao na Milanovićeve tvrdnje kako su hrvatski navijači u Grčkoj zarobljeni kao da je rat, da ih se tretira kao korov, te da postupanje grčkih vlasti prema njima nema veze s pravom, demokracijom i poštivanjem ljudskih prava.

"Intervenirali smo kod upravitelja zatvora u kojem se prijetilo uhićenom Hrvatu"
Malenica je također kazao kako je konzularna služba intervenirala kod upravitelja zatvora u kojem se prijetilo uhićenom pripadniku Bad Blue Boysa. Dobio je, kaže, informaciju od grčkog ministra vanjskih poslova da je konzularna služba u Grčkoj kontaktirala upravitelje zatvora i riješila situaciju "u vidu premještaja naših državljana koji se nalaze u tom kaznenom tijelu".

Što se tiče jamčenja sigurnosti hrvatskim državljanima, rekao je da on i ministar vanjskih poslova od početka komuniciraju s kolegama u Grčkoj. "Ističemo ne samo pravo na pošteno suđenje, nego i sigurnost u zatvorskom sustavu", naglasio je.

"Naši su državljani premješteni u ukupno 21 kazneno odnosno zatvorsko tijelo", rekao je resorni ministar dodavši da će im konzularna služba biti na dispoziciji, Ministarstvo vanjskih poslova će pojačati tim ljudi, a formiran je i call centar za njihove roditelje i obitelji.

Konzularna služba svim je našim državljanima na raspolaganju, donijeli su im sve stvari koje su zatražili, izvijestio je.

Upitan o mogućnosti da se proces preseli u Hrvatsku, Malenica je rekao kako se još nije došlo u fazu postupka u kojoj se može o tome raspravljati. "To je svakako jedna od opcija, međutim, Grčka je ta koja od Hrvatske može tražiti da preuzme kazneni progon", pojasnio je Malenica dodavši kako je riječ o međunarodnim konvencijama.

Izvijestio je i kako su putem veleposlanstva Hrvatske u Grčkoj dobili zahtjev za izvadak iz kaznene evidencije za 47 hrvatskih državljana te da nitko od njih nije bilo kažnjavan. Napomenuo je i da nema informaciju o 10 hrvatskih državljana za koje se ne zna gdje su.

Tagovi: Ivan Malenica, Bad Belue Boys, Dinamo, AEK Atena
PROČITAJ I OVO
Raspudić: Domovinski pokret nije politički fenomen nego poslovni projekt Radića, Vujnovca i nekoliko ortaka
PORUKE
Raspudić: Domovinski pokret nije politički fenomen nego poslovni projekt Radića, Vujnovca i nekoliko ortaka
ZAGREB - "Od svog tog silnog domoljublja i ideološke priče, na kraju vidi čuda – uzeli Ministarstvo energetike i poljoprivrede."
Podignuta optužnica protiv Zdravka Mamića, Vlatke Peras i Igora Kodžomana zbog malverzacija u Dinamu
OPTUŽNICA
Podignuta optužnica protiv Zdravka Mamića, Vlatke Peras i Igora Kodžomana zbog malverzacija u Dinamu
ZAGREB - Zbog malverzacija u Dinamu stiže nova optužnica. Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu optužilo je bivšeg predsjednika Uprave Dinama Igora Kodžomana, članicu Uprave kluba Vlatku Peras te Zdravka Mamića, odbjeglog nekadašnjeg savjetnika u Dinamu nezakonitog trošenja više od 70 tisuća eura.
Malenica: Povlačim se iz obiteljskih razloga
POVLAČENJE
Malenica: Povlačim se iz obiteljskih razloga
ZAGREB - Aktualni ministar pravosuđa Ivan Malenica potvrdio je da se zahvalio i odbio ponudu Andreja Plenkovića da sudjeluje u novoj Vladi, prenosi Dnevnik Nove TV.
Evo kada Plenković donosi potpise Milanoviću na Pantovčak
POTPISI
Evo kada Plenković donosi potpise Milanoviću na Pantovčak
ZAGREB - "Predstavnici medija nisu predviđeni na sastanku nakon kojeg će Ured predsjednika Republike objaviti priopćenje za medije", stoji u obavijesti Ureda predsjednika.
Milanović sazvao prvu sjednicu Sabora
PREDSJEDNIK
Milanović sazvao prvu sjednicu Sabora
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović donio je Odluku o sazivanju prvog zasjedanja Hrvatskoga sabora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE