GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mamić: Karamarko mi je dao Vargin broj 

Mamić: Karamarko mi je dao Vargin broj  
AFERA SMS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.11.2020 / 10:34
Autor: SEEbiz / N1 info
OSIJEK - Nastavlja se suđenje u tzv. aferi SMS na osječkom Županijskom sudu.

Tomislav Karamarko stigao je na sud u svojstvu svjedoka, ali prije ročišta nije dao izjave medijima.

Na današnje je ročište, kao svjedok, pozvan je i Ivica Todorić, a videolinkom uključio se i Zdravko Mamić.

"Vargu sam upoznao dok mi je trajalo suđenje u Osijeku, njegov broj mi je dao Karamarko. Varga i ja smo se našli u Osijeku, on je donio neke papire, nije mi to izazvalo odusevljenje, ali mi je rekao da to što vidim nije ništa. I tako je počelo naše druženje. Ja sam bio opsjednut da nađem dokaze jer sam znao da je postupak protiv mene montiran, pa sam u više navrata kada sam se susreo s Vargom od njega dobio dokumente. Sve to sam predao Veljku Miljeviću koji ih je proslijedio Jeleniću", rekao je Mamić.

"Te materijale koje mi je Varga dao nisam slao na osječki sud, ali sam jedan dio prezentirao javnosti, mislim da je to bila dva dana prije izricanje moje presude. Ja sam shvatio da cu biti presuđen, dogovarala se moja presuda u kafiću. A ja sam sjeo u auto i otišao u BiH", rekao je Mamić.

"Varga me nikad nije ništa tražio, ali mi je kukao, da mu je prijetila deložacija, djelovao mi je kao čovjek koji ima financijskih problema, i ja sam mu strahovito puno pomagao, bilo mi ga je žao, a ja sam human... Mislim da sam mu dao 50 tisuća eura kako bi izbrisao teret na kuću. Taj novac sam mu dao u jednom komadu. Točno je da sam mu kupovao i informatičku opremu... pricao mi je o zdravstvenom stanju, stalno je bio kod doktora. Kupio sam mu i auto. Još mu i danas pomažem, tvrdi Mamić.

Suđenje je trebalo biti nastavljeno 22. rujna, no tada je Tomislav Karamarko svoj izostanak opravdao visokim tlakom.

Podsjetimo, bivši policijski informatičar Franjo Varga i bivši vozač nekadašnjeg ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića Blaž Curić optužnicom Uskoka terete se za spriječavanja dokazivanja i pomaganje u tome kaznenom djelu, a na početku suđenja 13. srpnja ove godine izjavili su da se ne smatraju krivima ni po jednoj točki optužnice.

Tužiteljstvo tvrdi da je Varga od sredine 2017. do 20. rujna 2018. na području Belišća i Zagreba izrađivao lažnu korespondenciju navodno vođenu putem elektroničkih uređaja te prijepis i analizu navodne komunikacije između visokih dužnosnika i drugih osoba u Hrvatskoj.

To je navodno radio u namjeri onemogućavanja i znatnog otežavanja dokazivanja na suđenju koje se pred osječkim Županijskim sudom vodilo protiv bivšeg čelnika "Dinama" Zdravka Mamića i još trojice okrivljenika, kao i postupku predaje povodom Europskog uhidbenog naloga protiv Ivice Todorića pred sudom u Velikoj Britaniji.

Curić je uhićen 26. rujna 2018. u Zagrebu, a tijekom istrage ga se teretilo je da je Vargu 20. rujna te godine telefonom upozorio da se protiv njega vodi kriminalističko istraživanje, rekavši mu da izbriše sve poruke, brojeve i druge sadržaje.

Tagovi: Zdravko Mamić, Tomislav Karamarko, Franjo Varga, Veljko Miljević, afera SMS
PROČITAJ I OVO
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
KOMBINACIJE
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
ZAGREB - Od izvora bliskih pregovorima doznaje se da se paralelno s pregovorima o većini za sastavljanje vlade odvijaju i razgovori o većini koja bi konstituirala sabor, u kojima Domovinski pokret isto sudjeluje.
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE