GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Markotić objasnila što će odrediti trajanje oštrijih mjera

Markotić objasnila što će odrediti trajanje oštrijih mjera
MJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.12.2020 / 20:43
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić otkriva kada se cjepivo može očekivati u Hrvatskoj.

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 3539 novih slučajeva koronavirusa, a umrlo je 55 osoba. Sva nada polaže se u cjepivo.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić otkriva kada se cjepivo može očekivati u Hrvatskoj. Komentirala je i epidemiološku situaciju u Hrvatskoj, te stanje u COVID odjelu u Klinici.

"Puno je hospitaliziranih. To su teški bolesnici. Neki jako teški, oni su na intenzivnoj, neki su na sreću pred oporavkom", izjavila je i odgovorila na pitanje jesu li ona i njen tim iscrpljeni?

"Deset mjeseci pritiska, psihološkog, ali i pritiska gdje želite dati maksimum je nešto za što svaki zdravstveni djelatnik mora biti istretiran. Mi smo očekivali ovakav pritisak, u jesen, zimu čak i veći. S ovakvim nečim se svijet nije suočio više od sto godina. Naravno da nije lako, ali mi smo tu jedna velika vojska koja je potrebna u borbi protiv virusa i moramo izdržati", izjavila je.

Prof. Markotić imala je danas i online sastanak s premijerom o cjepivu. Velika Britanija počet će s cijepljenjem za nekoliko dana, a Markotić o cjepivu u Hrvatskoj kaže: "EU će krenuti s distribucijom kada odobrenje da Europska agencija za lijekove, očekujemo da će to biti vrlo brzo i nakon toga bi Hrvatska trebala početi dobivati doze predviđene za nju", napomenula je.

Austrija kaže da unatoč cjepivu do ljeta očekuje neke vrste mjera. Markotić otkriva kako će biti kod nas.

"U skladu s epidemiološkom situacijom. Znamo da poslije prve doze cjepiva treba proći mjesec dana pa se da druga doza. Proći će sigurno nekoliko mjeseci. Sa samim proljećem i toplijim vremenom će doći i do pada obola i do rezultata učinkovitosti cjepiva. Ako ljudi budu savjesni i cijepili se masovno onda možemo očekivati da ćemo ići prema nekom rješenju".

Danas se društvenim mrežama proširila fotografija čovjeka koji je satima u Klinici čekao u šatoru na pregled. Markotić napominje da je pritisak velik.

"Uvijek se po nekoliko sati čeka na pregled. Infrastruktura je stara i nije dostatna, to nije ništa nova. Činjenica je da ćemo mi dati izvješće vrlo brzo. Gospodin nije proveo onoliko vremena koliko je napisano. Da je još uvijek hladno po tim našim improviziranim čekaonicama, jest. Sve će biti u očitovanju. Većina toga što je napisano nije točno", rekla je prof. Markotić, a piše Dnevnik.hr.

Tagovi: Alemka Markotić, koronavirus, Klinika za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, samoizolacija,
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE