GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Marković: Neka patrijarh Irinej ne čeprka po crnogorskim vrijednostima i njenom potencijalu

Marković: Neka patrijarh Irinej ne čeprka po crnogorskim vrijednostima i njenom potencijalu
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.03.2020 / 06:58
Autor: SEEbiz
BUDVA - Patrijarh Irinej treba da shvati i prihvati da je Crna Gora sekularna, građanska i višenacionalna država. U današnjoj Crnoj Gori scenario vjerske i nacionalne zemlje prosto ne može proći, poručio je večeras iz Budve zamjenik predsjednika Demokratske partije socijalista i predsjednik Vlade Duško Marković.

“Neka patrijarh Irinej ne čeprka po crnogorskim vrijednostima i njenom potencijalu”, naveo je zamjenik lidera DPS-a.

Marković je, tokom razgovora sa mladima Demokratske partije socijalista Budva, ocijenio da se nad Crnom Gorom povampiruju politike krvavih 90-ih godina prošlog vijeka.

Patrijarh Irinej da shvati i prihvati da je Crna Gora sekularna, građanska i višenacionalna država. U današnjoj Crnoj Gori scenario vjerske i nacionalne zemlje prosto - ne može proći!

“Zakon o slobodi vjeroispovijesti bio je samo povod da se pokrene destrukcija protiv evropske i građanske Crne Gore”, naglasio je zamjenik predsjednika DPS.

Nad Crnom Gorom se povampiruju politike krvavih 90-tih godina prošlog vijeka, a Zakon o slobodi vjeroispovijesti bio je samo povod da se pokrene destrukcija protiv evropske i građanske Crne Gore.

On je istakao da Crnu Goru niko ne može da uvuče u sukobe i nestabilnost.

“I ovo pitanje, koje danas opterećuje mnoge građane i njihove porodice, riješićemo mirno i demokratski, kao i svaki put do sada”, dodao je Marković.

Tagovi: Duško Marković, patrijarh Irinej, Zakon o slobodi vjeroispovijesti, Srpska pravoslavna crkva, Vlada Crne Gore
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE