GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Masakr u Beogradu, učenik ubio osmero učenika i zaštitara u osnovnoj školi

Masakr u Beogradu, učenik ubio osmero učenika i zaštitara u osnovnoj školi
KRVOPROLIĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.05.2023 / 13:36
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - U OŠ Vladislav Ribnikar u Beogradu došlo je do masovne pucnjave, javlja Telegraf. Učenik u dobi od 14 godina je ušao naoružan u školu i počeo pucati jutros oko 8 sati.

Policija je potvrdila da je ubijeno osmero djece i zaštitar. Puno je ranjenih. Naoružani učenik je uhapšen.

Mediji navode da je napadač Kosta K., koji je išao u školu u kojoj je počinio pokolj. On je prošle godine osvojio i treće mjesto na općinskom natjecanju iz povijesti. Danas je pokolj počeo upravo zbog njegovog bijesa prema nastavnici povijesti, na čiji je sat jutros upao i započeo pucnjavu, piše Nova.rs.

Kako su za Index ispričali učenici, napadač je prošle godine išao u šesti razred i doživio je maltretiranje od strane vršnjaka. U sedmom razredu je premješten u drugo odjeljenje gdje je također bio žrtva vršnjačkog nasilja.

Vlada Srbije odredila je trodnevnu žalost u cijeloj Srbiji. Nastava će od sutra otpočinjati s minutom šutnje.

Milan Nedeljković, predsjednik općine Vračar u kojoj se nalazi škola, rekao je da se liječnici bore za profesoričin život.

U priopćenju ministarstva unutarnjih poslova navodi se da je je ubijeno osmero djece i zaštitar, a šestero djece je hospitalizirano zajedno s nastavnicom.

Policija je priopćila da je uhićen učenik sedmog razreda. "Vidio sam zaštitara kako leži ispod stola. Vidio sam dvije djevojčice čije su majice bile krvave. Kažu da je (napadač) bio miran i dobar učenik. Nedavno je došao u njihov razred", dodao je Milošević koji je došao na mjesto događaja nakon pucnjave.

Tagovi: masakr u školi Vladislav Ribnikar, masakr u Beogradu, Vračar
PROČITAJ I OVO
Plenković će imati 79 ruku u Saboru
DOGOVOR
Plenković će imati 79 ruku u Saboru

ZAGREB - HDZ i DP su u zadnja 24 sata postigli dogovor o formiranju vladajuće većine, a samim tim i o sastavljanju nove vlade.

Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
FORMIRANJE VLADE
Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
ZAGREB - Predsjednik Mosta Božo Petrov ponovno je u subotu pozvao Domovinski pokret (DP) da sudjeluje u formiranju antikorupcijske većine u Saboru i da odustane od koalicije s HDZ-om, i tako ispuni ono što je obećao svojim biračima u predizbornoj kampanji.
Sin ubio majku na Črnomercu
TRAGEDIJA
Sin ubio majku na Črnomercu
ZAGREB - Na zapadnom dijelu Zagreba jutros se dogodilo ubojstvo.
Ukrajina napala Krim američkim raketama
NAPAD
Ukrajina napala Krim američkim raketama
KIJEV - Ruski sustavi protuzračne obrane uništili su četiri projektila velikog dometa ATACMS, koje su Ukrajini poslale Sjedinjenje Američke Države i koje je Kijev lansirao na Krimski poluotok, reklo je rusko ministarstvo obrane u subotu ujutro.
Biden pod pritiskom zbog prodaje oružja Izraelu
PRITISCI
Biden pod pritiskom zbog prodaje oružja Izraelu
WASHINGTON - Gotovo 90 kongresnika i dužnosnika Demokratske stranke pozvalo je jučer predsjednika Joea Bidena da razmotri prekid prodaje oružja Izraelu ako izraelska vlada ne korigira odnos prema dostavi humanitarne pomoći Gazi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE