GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mate Janković: Žicali smo hranu, država se tek kasnije uključila

Mate Janković: Žicali smo hranu, država se tek kasnije uključila
PRAVA ISTINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.01.2021 / 08:31
Autor: SEEbiz / Index.hr
ZAGREB - Mate Janković, poznati chef, s kolegama je od prvog dana u Petrinji i Zagrebu pripremao hranu. Večeras je gostovao u RTL Direktu.

"Mi zapravo nismo ogorčeni činjenicom da pomažemo jer smo došli pomagati, ogorčeni smo s činjenicom da smo u jednom vremenskom periodu primijetili da nam nitko ne dolazi zamijeniti naša radna mjesta, a da je Crveni križ uključen od nekog dana, da je država stavila na raspolaganje svoje robne zalihe isto od nekog dana, točnije 7. siječnja, a do tada smo bili prepušteni sami sebi i žicanju svojih dobavljača", kaže Janković.

"Doslovno smo mi zvali mesnice, dobavljače i žicali osobno hranu. Udruga i ljudi s kojima surađujem počeli su kuhati s Medakom tri sata nakon potresa, nakon što su došli Medakovi zaposlenici mi smo se snalazili u restoranu Apetit i nakon toga smo otvorili lokaciju u Sisku. Mi nismo dobili donaciju od Crvenog križa, kuhali smo s privatnim donacijama i tako ćemo nastaviti i dalje. Sve ima papirnati trag", objašnjava.

"Koliko je poznato, od države nitko nije dobio ništa od infrastrukture, bio je jedan vojni kamion kojem se više možemo smijati, nego što ima nekakve koristi od njega", dodaje.

Medved je rekao da je Pleter bio tamo i da je mogao preuzeti, ali da su kuhari-volonteri bili ondje.

"Super da tako razmišlja, mislim da to nije u redu. Ako država ima firmu koja se bavi kuhanjem i dio je vašeg sustava za koji tvrdite da postoji, onda ne smije dopustiti da mi kreiramo sustav. Da sustav postoji bile bi blokade na cesti, punktovi za dostavljanje hrane, poljska kuhinja, vojska, policija, zaštita, Crveni križ. Ne bi se tamo šetali volonteri, navijači i kuhari", kaže Janković.

Dodaje da bi onda postojao netko tko bi ih organizirao.

"Javnosti treba reći da sustav ne postoji. Vidjeli ste na primjeru da ne postoji. Ali ne možete preko leđa ugostitelja tražiti promjene. Sustav se mijenja na izborima, imate ih svake četiri godine", dodao je.

Tagovi: Mate Janković, potres u Petrinji, Tomo Medved, Pleter
PROČITAJ I OVO
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE