GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Medved: Samo Milanović zna zašto je toliko fokusiran na premijera Plenkovića

Medved: Samo Milanović zna zašto je toliko fokusiran na premijera Plenkovića
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.06.2021 / 16:59
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved dao je izjavu novinarima u Sisku.

Osvrnuo se na izjave predsjednika Milanovića da je pravosuđe HDZ-ovo.

“To je još jedan pokazatelj potpuno neprimjerene komunikacije. Njegova fokusiranost prema predsjedniku Vlade iz samo njemu poznatih razloga. Potpuno izokrenute teze i pokušaj iskrivljavanja stvarnog stanja. Pravosuđe u Republici Hrvatskoj je potpuno neovisno. Dokaz tome su i ovi procesi koji se provode kako općenito prema počiniteljima, pa tako i postupanje prema samim sucima. Pravosuđe je apsolutno neovisno. Teze koje predsjednik Milanović izriče možda povlači iz mandata kada je on bio predsjednik Vlade”, rekao je Medved.

Predsjednik Milanović je danas premijeru Plenkoviću poručio da je laž riječ koju je on uveo u hrvatski politički vokabular.

“O samom tom, ponovit ću – premijer je jučer na sjednici Vlade po tko zna koji put ponovio ono o čemu sam govorio, a to je ta neovisnost pravosuđa. Naš Vlada ulaže iznimno velike napore kako bi pravosuđu omogućili samostalnost. Ako ćemo koristiti tu istu terminologiju, onda možemo reći da je laž da je pravosuđe HDZ-ovo.

HDZ kao politička stranka je u konačnici politička opcija koja je predvođena Tuđmanom predvodila Hrvatsku u osamostaljenju. HDZ je bila i bit će najsnažnija politička stranka u RH. Odbijamo svaki mogući pristup ili tezu gdje se može podvoditi bilo kakva druga uloga osim potpune neovisnosti pravosuđa”, kazao je Medved.

Novinari su pitali Medveda kako to da premijer već nekoliko dana ne daje izjave medijima.

“Ono što je ovdje važno za razumjeti, predsjednik Vlade Andrej Plenković u prošlom i ovom mandatu je vjerojatno jedan od premijera koji je toliko dostupan medijima. Uz premijera postoje drugi dužnosnici u Vladi i stranci i naša je dužnost prezentirati politike i osvrtati se na aktualna pitanja.

Predsjednik Vlade je svakodnevno dostupan medijima, ali i drugi dužnosnici imaju dužnost zastupati programe i nadležnosti Vlade. Mi se ne povlačimo, poglavito se ne povlači predsjednik Vlade. Ponašamo se ozbiljno. Suočeni smo s nastrajima, neprimjerenom retorikom. Poziv je prema svima da kad u javnom prostorima kada komuniciramo da to bude primjereno jer imamo odgovornost prema našem narodu”, ističe Medved.

Tagovi: Tomo Medved, Zoran Milanović, Andrej Plenković
PROČITAJ I OVO
Plenković: Mislim da će Hrvatska i na novoj karti ostati narančasta
PREMIJER
Plenković: Mislim da će Hrvatska i na novoj karti ostati narančasta
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković u srijedu je rekao kako misli da će Hrvatska i na novoj karti ostati u narančastoj zoni te izvijestio da je na Znanstvenom savjetu postignut konsenzus o tome da je ključno dodatno ohrabriti građane s rezervama prema cijepljenju.
Kajtazi: Romi nisu zainteresirani za cijepljenje
PORUKE
Kajtazi: Romi nisu zainteresirani za cijepljenje
PRIBISLAVEC - Saborski zastupnik u Klubu nacionalnih manjina Veljko Kajtazi rekao je u srijedu u Pribislavcu kako međimurski Romi većinom nisu zainteresirani za cijepljenje, a ministar Tomislav Ćorić se nadovezao kako nikoga ne treba izdvajati.
Plenković komentirao zahtjeve da Lauc izleti iz Znanstvenog savjeta
PREMIJER
Plenković komentirao zahtjeve da Lauc izleti iz Znanstvenog savjeta
ZAGREB - Bila je sadržajna rasprava i postignut je visoki stupanj konsenzusa o tome da je potrebno ohrabriti građane koje imaju određene rezerve prema cijepljenju. Mjere Stožera dobile su potporu, svi su suglasni da je cijepljenje najbolja zaštita od Covida-19, rekao je premijer Andrej Plenković nakon video konferencije Znanstvenog savjeta.
Radić: Vesna Vučemilović je osebujna i impulzivna osoba
DOMOVINSKI POKRET
Radić: Vesna Vučemilović je osebujna i impulzivna osoba
ZAGREB - Mario Radić iz Domovinskog pokreta izjavio je da je Predsjedništvo stranke jednoglasno prihvatilo ostavke Miroslava Škore i Darija Žepine.
EK: potpisan ugovor o nabavi lijeka protiv covida-19
UGOVOR
EK: potpisan ugovor o nabavi lijeka protiv covida-19
BRUXELLES - Europska komisija je objavila u srijedu da je potpisala okvirni ugovor s farmaceutskom tvrtkom GlaxoSmithKline (GSK) o nabavi sotrovimaba, monoklonskog antitijela, koji ta tvrtka razvija za liječenje bolesti covid-19.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE