GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Medvedev: Njemačka se sprema za rat s Rusijom

Medvedev: Njemačka se sprema za rat s Rusijom
TVRD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.03.2024 / 16:40
Autor: SEEbiz
MOSKVA - Bivši ruski predsjednik i premijer i sadašnji zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev tvrdi da se Njemačka priprema za rat s Rusijom.

Njegova izjava dolazi nakon obajve da je Rusija prisluškivala njemačke vojne dužnosnike.

Podsjetimo, Njemačka istražuje audiosnimku objavljenu u ruskim medijima za koju se tvrdi da je konferencijski poziv visokih njemačkih vojnih dužnosnika o oružju za Ukrajinu, što je izazvalo zabrinutost zbog moguće špijunaže u Njemačkoj i pozive Rusiji na pojašnjenje.

O svemu se oglasio i bliski suradnik ruskog predsjednika Vladimira Putina, Medvedev, koji je na svom kanalu na Telegramu objavio da će vladajći politički savez u Njemačkoj sada pokušai zataškati ovu situaciju.

Njemačkog lancelara Olafa Scholza Medvedev je nazvao “miroljubivim dečkom” koji Ukrajini odbija isporučiti rakete srednjeg dometa.

“Nitko ne zna jesu li političi vrh i kancelar svjesni, ali čak i ako nisu pa i ako nisu naredili ništa takvo, povijest pamti mnoge primjere gdje je vojska donosila odluke o početku ratova ili ih poticala”, naveo je Medvedev i dodao:

“Doći će kod Scholza i reći: gospodine kancelaru, u Ukrajini je oboren projektil. Sudeći po vrsti i ruti, letio je za Berlin. Što će Scholz odgovoriti na to? Jasno je kao dan.”

“Njemačka se sprema za rat s Rusijom”, zaključio je Medvedev.

Tagovi: MEDVEDEV, NJEMAČKA, RUSIJA
PROČITAJ I OVO
Xi Jinping na europskoj turneji, dolazi i u Srbiju
KINA-EUROPA
Xi Jinping na europskoj turneji, dolazi i u Srbiju
ZAGREB - Kineski predsjednik Xi Jinping sljedeći tjedan stiže u Europu, prvi put nakon pet godina, u atmosferi napetosti zbog optužbi za špijunažu, kineske podrške Rusiji u ratu u Ukrajini i najave mogućeg uvođenja carine na električne automobile iz Kine.
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
KONTINUITET
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
LONDON - Londonski gradonačelnik Sadiq Khan, koji pripada britanskim laburistima, osvojio je rekordni treći mandat na izborima, objavio je britanski BBC nakon objave izbornih rezultata iz svih okruga britanske prijestolnice.
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
PULA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju obnovljene dvorane ‘Pietro Ciscutti‘ Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula, a tom prigodom predviđeno se obratio medijima.
Erlić: Pregovori se bliže kraju
OCJENE
Erlić: Pregovori se bliže kraju
ZAGREB - Obrisi nove parlamentarne većine mogli bi se znati u utorak. Nakon jučerašnjeg neslužbenog sastanka u Sotinu, u utorak će se održati službeni sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta.
Plenković će imati 79 ruku u Saboru
DOGOVOR
Plenković će imati 79 ruku u Saboru

ZAGREB - HDZ i DP su u zadnja 24 sata postigli dogovor o formiranju vladajuće većine, a samim tim i o sastavljanju nove vlade.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE