GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Medvedev: Rusiji nisu osobito potrebni diplomatski odnosi sa Zapadom

Medvedev: Rusiji nisu osobito potrebni diplomatski odnosi sa Zapadom
PERSPEKTIVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2022 / 13:00
Autor: SEEbiz / H
MOSKVA - Rusiji zapravo više nisu potrebni diplomatski odnosi sa Zapadom, rekao je u subotu bivši predsjednik i visoki sigurnosni dužnosnik Dmitrij Medvedev, odbacujući zapadne sankcije uvedene Moskvi zbog njezine invazije na Ukrajinu.

Medvedev je rekao da su sankcije Rusiji dale dobar razlog da se povuče iz dijaloga o strateškoj (nuklearnoj) stabilnosti i, potencijalno, iz Novog sporazuma o smanjenju strateškog naoružanja (Novi START) potpisanog s Washingtonom 2010. i produženog 2021. godine.

"Ne trebaju nam posebno diplomatski odnosi... Vrijeme je da zaključamo veleposlanstva i nastavimo kontakte gledajući jedni druge kroz dalekozore i preko nišana", napisao je Medvedev na svojoj stranici na ruskoj društvenoj mreži VK.

Medvedev, bliski saveznik predsjednika Vladimira Putina i zamjenik šefa ruskog vijeća sigurnosti, rekao je da "prekrasne (sankcije) Zapada neće ništa promijeniti, naravno".

Moskva će nastaviti svoje vojne operacije u Ukrajini sve dok ne postigne ciljeve koje je predsjednik Putin definirao kao "demilitarizaciju" i "denacifikacija", rekao je.

"Sankcije se uvode iz jednog jednostavnog razloga - političke nemoći koja proizlazi iz njihove (Zapada) nesposobnosti da promijene ruski kurs", napisao je Medvedev.

Osudio je kao "stvarno nepravednu" odluku Vijeća Europe, tijela za zaštitu ljudskih prava, da suspendira rusko članstvo, ali je dodao da je taj potez bio dobar razlog da se "zalupi vrata" organizaciji, čime je Rusija dobila priliku ponovno uvede smrtnu kaznu za opasne kriminalce.

Ruske snage gađale su ukrajinske gradove, uključujući glavni grad Kijev, topništvom i krstarećim projektilima u subotu treći dan zaredom, ali predsjednik Volodimir Zelenskij rekao je da glavni grad Kijev ostaje u ukrajinskim rukama.

Tagovi: Dmitrij Medvedev, Rusija, Ukrajina
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE