GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Medvedev: Rusiju žele gurnuti u Treći svjetski rat, ali nećemo to dopustiti

Medvedev: Rusiju žele gurnuti u Treći svjetski rat, ali nećemo to dopustiti
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.05.2022 / 22:37
Autor: SEEbiz / H
MOSKVA - Nekadašnji ruski predsjednik Dmitrij Medvedev, koji trenutno obnaša funkciju zamjenika predsjednika Vijeća sigurnosti Ruske Federacije, u utorak je u Sarovu tijekom posjeta Ruskom federalnom nuklearnom centru izjavio da nuklearni štit osigurava rusku neovisnost i "pomaže u smirivanju onih koji našu zemlju žele pogurati u Treći svjetski rat".

Ustvrdio je da Rusija "neće dopustiti Treći svjetski rat", ali da će, u slučaju da bude napadnuta, "dati vrlo moćan odgovor".

- Nalazimo se u Sarovu, u kojem se više od 75 godina radi na razvoju našeg domaćeg nuklearnog potencijala, nuklearnog oružja, vrše se istraživanja koja su usmjerena na usavršavanje naših mogućnosti, osiguravanje učinkovitosti. I, naravno, valja spomenuti povijesnu zaslugu onih koji su ovdje radili, a zahvaljujući kojima je bio stvoren nuklearni štit za Rusiju i naše saveznike, koji omogućava našu neovisnost tijekom mnogo godina. I čak pomaže u smirivanju onih koji našu zemlju pokušavaju gurnuti u Treći svjetski rat, izjavio je Medvedev.

- Arsenal modernog, pouzdanog i učinkovitog naoružanja i danas umiruje ambicije onih koji svojim i tuđim snagama žele započeti Treći svjetski rat. Nećemo dopustiti takvu situaciju. Ali, primorani smo neprekidno podsjećati da smo u slučaju napada na našu zemlju sposobni dati trenutan i vrlo moćan odgovor. Odbit ćemo svaku agresiju koja je prijetnja našoj državi, dodao je Medvedev.

Kako prenose ruski državni mediji, naglasio je da "nažalost, slični ispadi danas nisu rijetki i od strane onih država koje su zauzele otvoreno neprijateljski stav prema našoj zemlji i onih koji primjenjuju rusofobnu retoriku".Medvedev je rekao i da se Rusija "ima čime suprotstaviti vanjskom pritisku" i da su projekti koji se ostvaruju u Saratovu primjer toga. Dodao je i da je Moskvi jasno da mora odgovoriti na izazove s kojima je suočena i da mora korigirati svoje planove.

- U ovom slučaju moramo se prisjetiti naših mogućnosti koje su bile ovdje stvorene. A najvažnije je da naši protivnici to ne zaborave, zaključio je.

Tagovi: Dmitrij Medvedev, sankcije Rusiji, nuklearno oružje, Treći svjetski rat
PROČITAJ I OVO
Avdagić: Svijet se nalazi u vrlo dramatičnom trenutku
ANALITIČARI
Avdagić: Svijet se nalazi u vrlo dramatičnom trenutku
ZAGREB - U noći sa subote na nedjelju Iran je napao Izrael lansiravši više od 200 eksplozivom nakrcanih dronova te krstarećih i balističkih projektila izazvavši time novu eskalaciju napetosti na Bliskom istoku.
Izrael objavio: Odgovorit ćemo na napad
ODMAZDA
Izrael objavio: Odgovorit ćemo na napad
TEL AVIV - Načelnik stožera IDF-a upozorio je da će biti odgovora na iranski napad velikih razmjera.
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
PAD
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
ZAGREB - U Hrvatskoj je u veljači ove godine izdano 974 građevinskih dozvola što je 3,8 posto manje nego u istom mjesecu lani, podaci su Državnog zavoda za statistiku.
Milanović: Plenković je kum kriminala u Hrvatskoj
PREDSJEDNIK
Milanović: Plenković je kum kriminala u Hrvatskoj
KOPRIVNICA - "Pozdrav Berlinu. Nek se oni idu boriti u Ukrajinu i neka tamo šalju svoju djecu".
Grmoja prijavio Vujnovca i Peruška zbog navodnih financijskih malverzacija u Fortenovi
PRIJAVA
Grmoja prijavio Vujnovca i Peruška zbog navodnih financijskih malverzacija u Fortenovi
ZAGREB - Kandidat Mosta Nikola Grmoja u ponedjeljak je podnio Državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv Pave Vujnovca, Fabrisa Peruška i još nekoliko osoba zbog sumnji u financijske malverzacije zbog kojih je Fortenova grupa, ustvrdio je, oštećena za 66 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE