GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Meghan pozvala američki Kongres da uvede plaćeni roditeljski dopust

Meghan pozvala američki Kongres da uvede plaćeni roditeljski dopust
POZIV
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.10.2021 / 10:15
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Vojvotkinja od Sussexa pozvala je zastupnike u američkom Kongresu na uvođenje plaćenog dopusta za novopečene roditelje.

Meghan je objavila da je napisala pismo predsjednici Zastupničkog doma Nancy Pelosi i čelniku većine u Senatu Charlesu Schumeru "kao mama" i "u ime milijuna američkih obitelji".

Vojvotkinja, koja je majka Archieja i Lilibet, rekla je da bi plaćeni dopust trebao biti "nacionalno pravo" dok se prisjetila koliko su njezini roditelji naporno radili i kako je i sama počela raditi s 13 godina.

Napisala je: "Odrasla sam na salati od 4,99 dolara u Sizzleru - tada je to možda koštalo manje (da budem iskrena, ne sjećam se) - ali sjećam se osjećaja: znala sam koliko su teško roditelji radili kako bi to priuštili jer je čak i za pet dolara jesti vani bilo nešto posebno, a ja sam se osjećala sretnom.

"I kao izviđač, kad bi moja četa išla na večeru na veliko slavlje, bilo je to opet u tom istom baru ili u The Old Spaghetti Factory jer su to te obitelji jedino mogle platiti.

"Počela sam raditi (u lokalnoj trgovini smrznutog jogurta) s 13 godina. Posluživala sam za stolovima, čuvala djecu i druge poslove kako bih namaknula novac.

"Radila sam cijeli život i štedjela kad i sam i gdje mogla - ali čak je i to bio luksuz - jer se obično radilo o tome da se sastavi kraj s krajem i da imam dovoljno da platim stanarinu i natočim gorivo u auto."

Meghan se osvrnula na svoj obiteljski život nakon rođenja Lilibet ranije ove godine, rekavši: "U lipnju smo suprug i ja dočekali drugo dijete. Kao i svi roditelji, bili smo presretni. Kao i mnogi roditelji, bili smo prezadovoljni.Kao i manji broj roditelja, nismo se suočili sa surovom stvarnošću da prvih nekoliko ključnih mjeseci ne provedemo s bebom i vratimo se na posao. Znali smo da je možemo odvesti kući i u toj vitalnoj (i svetoj) fazi posvetiti se svojoj djeci i obitelji."

"Nijedna obitelj ne bi se trebala suočiti s tim odlukama. Nijedna obitelj ne bi trebala birati između zarade za život i slobode da se brine za svoje dijete (ili voljenu osobu, ili sebe, kao što bio slučaj s planom plaćenih dopusta) ."

Tagovi: Meghan Markle, porodiljni dopust
PROČITAJ I OVO
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE