GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović: DORH je mislio na Plenkovića. Nisu mislili valjda na Batmana?

Milanović: DORH je mislio na Plenkovića. Nisu mislili valjda na Batmana?
SLIKOVITO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.06.2020 / 21:53
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović u Sisku se osvrnuo na izjavu premijera Andreja Plenkovića da se DORH u današnjoj objavi da su zabranjeni bilo kakvi oblici utjecaja i pritisaka na njih, referirao na izjave predsjednika, a ne na njegove.

Državno odvjetništvo na svojim je službenim stranicama reagiralo na izjave predsjednika Zorana Milanovića, premijera Andreja Plenkovića i ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića, koji su kritizirali njegov rad zbog akcije u kojoj je uhićena Josipa Rimac. Plenković je, kako je danas rekao, uvjeren da se ta reakcija odnosila na Milanovića.

- Mislim da je DORH mislio na Plenkovića. Nisu mislili valjda na Batmana', rekao je Milanović danas u Sisku, piše RTL.

- Ali, bilo bi dobro da kažu na koga misle imenom i prezimenom. Na mene nisu sigurno jer nisam opasan ili moćan, ja samo pričam', dodao je.

Plenković je ranije danas, na pitanje je li se osjetio prozvanim od strane DORH-a, uz Bernardića, spomenuo Zorana Milanovića. 'Ne bih propustio spomenuti izjave predsjednika Republike koji je praktički proglasio novu glavnu državnu odvjetnicu 'mojim čovjekom'. Vjerujem da se DORH referirao na takve vrste izjava.'

Plenković, Milanović i Bošnjaković kritizirali su ovih dana DORH i USKOK zbog curenja informacija u slučaju Rimac. Milanović je prozvao USKOK da je informacije 'brže bolje podijelio medijima', a Plenković je rekao kako mu 'nije jasno kako su u DORH-u tako brzo utvrdili da informacije ne cure od njih' te je izjavio da od DORH-a očekuje da 'procesuiraju i one koji su vezani i za SDP'. Bošnjaković je, pak, izjavio kako očekuje 'od Državnog odvjetništva Republike Hrvatske da poduzme mjere u otkrivanju počinitelja jer nisam siguran da je DORH u kratko vrijeme poduzeo sve mjere'.

DORH se nakon tih izjava oglasio na svojim službenim stranicama podsjećajući na članak 6. Zakona o državnom odvjetništvu:

- Zabranjen je svaki oblik utjecaja, a posebno svaki oblik prisile prema državnim odvjetnicima i zamjenicima državnih odvjetnika, zlouporaba javnih ovlasti i osobnog utjecaja te korištenje medija i javnih istupanja u predmetima kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti i u predmetima u kojima državni odvjetnik odnosno zamjenik državnog odvjetnika izvršava svoje ovlasti i dužnosti u zaštiti imovine Republike Hrvatske', navode u DORH-u.

Tagovi: Zoran Milanović, Andrej Plenković, DORH, Dražen Bošnjaković, afera vjetroelektrane
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE