GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović: Helikopter nije dalmatinski pršut

Milanović: Helikopter nije dalmatinski pršut
PREDSJEDNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.08.2020 / 13:59
Autor: Seebiz/h
ZAGREB - Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je danas na 1. sjednici Vijeća predsjednika RH za energetsku tranziciju. Nakon sjednice komentirao je svoj put u Albaniju zbog čega se njegov Ured već očitovao Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa, te će se, kako smo danas objavili morati i dodatno očitovati.

Kazao je da je javnost znala za njegov put u Albaniju, ali da je put omaškom tituliran kao privatni.

"Veleposlanstvo zna da sam bio tamo... Išao sam u službeni posjet, koji smo greškom deklarirali kao privatni. Jedino je privatno kada idem na skijanje, ali i tada je o tome obavjšeteno veleposlanstvo, ja se privatno ne mogu ni kretati. Moj odlazak u Albaniju nije jedino mjesto na koje sam pozvan ovo ljeto i nije zadnji put na tom brodu, to je državni posao i moja dužnost. Ispričavam se na omašci", kazao je predsjednik.

"U ovom Uredu ne izadje se putni nalog, ja ne uzimam devizne dnevnice, jedini motiv za putni nalog predsjednika je da uzmeš dnevnicu", rekao je.

"Ne želim prkositi Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa. Dokumentaciju imaju u MORH-u. Nisam ništa skrivao, a greškom sam naveo da je privatno", kazao je i još jednom naglasio da je putbio službenog karaktera.

Rekao je da će o putu u Albaniju pričati i s premijerom.

"Naravno da Vlada ne može konkretno znati o čemu sam konkretno razgovarao, kao što ni ja ne znam... Nije nužno da znamo sve, nego da se koordiniramo i da gledamo zajedničke pravce, metode ne moraju biti iste".

Odlučio je da hrvatski mediji ne idu tamo.

"Imate razne oblike druženja, ovo smatram primjerenim. Meni će netko doći, razgovarat ćemo... a vi pitate zašto mediji nisu obaviješteni o sadržaju. Tako sam odlučio", dodaje.

Za put u Albaniju (brod i helikopter) potrošeno je više od 100.000 kuna.

Ponovio je kako nije koristio vojne resurse za privatne potrebe. Kaže i kako nije adresa za pitanja koliko to košta.

"Helikopter je sredstvo prijevoza. On mora letjeti. Koriste se prema procjeni službe sigurnosti. Vojni helikopteri imaju svoje resurse i broj sati naleta. Ne lete dovoljno. Letio sa mnom ili bez mene, svejedno je. Posade moraju biti trenirane, piloti moraju letjeti... Helikopter nije dalmatinski pršut koji sušite godinu dana, a onda ga smažete u dva dana. Mora se koristiti konstantno", kaže Milanović. Odluka je osiguranja, kazao je, da se koristi helikopter. "Gdje bih išao 14 puta u dva dana? Ja se moram nekoliko puta prebaciti s Hvara na kopno dnevno, kako da to napravim, na luftmadracu?"

S njim je na put, kaže, išla njegova supruga.

"Putovanje brodom je iscrpljujuće. Mislio sam i majku povesti, koja je stara, da mi bude blizu, ali ne zna bi li izdržala putovanje s obzirom na razinu komfora na brodu. To ne bi bilo protuzakonito".

Rekao je i kako vojska ima dokumentaciju jer je i vojna izaslanica došla iz Makedonije u Albaniju. "Ja sam nešto što je evidentno javno, omaškom prikazao kao privatno", ponovio je predsjednik države.

Podsjetimo, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u posjetu Albaniji bio je 12. i 13. kolovoza. Prvog dana posjeta iz Ureda Predsjednika priopćeno je da je Milanović predsjedniku Vlade Albanije Ediju Rami u posjet otputovao privatno i na njegov poziv.

25. kolovoza iz Ureda Predsjednika objavljeno je da je predsjednik Milanović putovao službeno: "Putovanje predsjednika Republike Hrvatske je bilo ju sklopu obnašanja predsjedničkih dužnosti. Napominjemo da prilikom svih posjeta, posebno kada se radio posjetima stranim dužnosnicima, predsjednik Republike Hrvatske uvijek predstavlja Republiku Hrvatsku."

Tagovi: Zoran Milanović, Albanija, Ministarstvo obrane
PROČITAJ I OVO
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE