GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović: Kako će Plenković zbrisati od mene, a ne može trčati 100 metara?

Milanović: Kako će Plenković zbrisati od mene, a ne može trčati 100 metara?
PREDSJEDNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.05.2021 / 17:09
Autor: SEEbz
PLAŠKI - Predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je danas općinu Plaški, a nakon toga se obratio javnosti.

Ondje su ga dočekali oduševljeni građani. Obišao je objekt Vatrogasnog doma DVD-a Plaški u izgradnji te Dom kulture Plaški, a potom je otišao u Ogulin.

U Plaškom sam bio jer unatoč svemu tamo Hrvati i Srbi skladno žive, rekao je Milanović, nakon posjeta.

Komentirao je situaciju u Borovu Selu.

“Policija je pustila da se ljudi koji se ponašaju divljački uđu u to selo. Policijom upravlja Vlada, Plenković i Božinović. Kad sam prije mjesec dana organizirao skup za naše policajce s Plitvica, znate tko nije došao? Vrh hrvatske policije. Zašto nisu došli? Zato što ne žele biti sa svojim kolegama? Zato što im je to naredio Plenković. Za mene je odgovoran Plenković i njegov ministar unutarnjih poslova, jer se to nije smjelo dogoditi”, rekao je Milanović.

Spomenik Šoškočaninu nazvao je mauzolejem malo manjim od Njegoševa spomenika.

“Taj spomenik je čista provokacija. Plenković nema što o tome govoriti, neka to makne. Ne mora rušiti, neka makne i bit ćemo zdravije društvo. Neka dođe u Plaški i vidi kako žive Hrvati i Srbi ne iza roleta, nego na ulici”, rekao je Milanović.

Upitan za komentar na izjavu Milorada Pupovca, da je i on kriv za trenutno stanje, Milanović je rekao: “Da, i za ubojstvo Kennedyja. Kennedy je ubijen ’63., a ja sam rođen ’66., ali sam imao prste u tome.”

Dotaknuo se i kandidature Zlate Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda. “Jedino što mi poreostaje je zamoliti zastupnike da je podrže. Boljeg kandidata od nje imali nismo. Bit ćete protiv nje? Što bi rekao jedan crnogorski pjesnik, ćerat ćemo se. Do kraja. Ona je moj kandidat, ja sam predlagatelj i nitko drugi i nikakav saborski odbor moju volju i moj stav neće promijeniti”, rekao je Milanović.

“Svakog ću pitati u facu zašto je protiv nje. Neće to biti lako, odgovoriti zašto si protiv takvog kandidata”, rekao je Milanović.

Ona se sad sama prijavila na tu farsu od javnog poziva. Ja sam unaprijed rekao, nju ću predložiti. Da se prijavi Kennedy, nju ću predložiti, rekao je Milanović, dodavši da nismo u krizi sudbene vlasti, jer će sudovi nastaviti dalje funkcionirati.

Milanovića su novinari pitali hoće li sjesti s premijerom Plenkovićem. “Gdje, u krilo? Pretežak sam mu. On bi stalno sjedio. Preanemični smo”, rekao je Milanović, dodavši da je otvoren za razgovor s predsjednikom Vlade.

"Kak će na Danu pobjede Plenković zbrisat od mene, a ne može trčati 100 metara? Zvao sam da položimo vijence u Okučanima. Zbrisao je ko zadnja vjeverica. Jel tak? Nije? Je" rekao je.

Ja nisam Šćepan Mali iz Crne Gore koji je pao s kruške, ja sam hrvatski predsjednik i ja predlažem i obrazlažem svoje kandidate, rekao je Milanović.

Tagovi: Zoran Milanović, andrej Plenković, Milorad Pupovac, Zlata Đurđević, Borovo
PROČITAJ I OVO
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE