GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović na proširenom Kolegiju načelnika GS OS o vojno-sigurnosnoj situaciji

Milanović na proširenom Kolegiju načelnika GS OS o vojno-sigurnosnoj situaciji
VOJNI VRH
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.03.2022 / 13:55
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - O vojnoj i sigurnosnoj situaciji nakon agresije na Ukrajinu bilo je u petak riječi na proširenom Kolegiju načelnika Glavnog stožera OSRH na kojem je sudjelovao i predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OS RH Zoran Milanović.

U sjedištu Glavnog stožera razgovaralo se o vojnoj i sigurnosnoj situaciji u Ukrajini, ali i regiji, nastaloj zbog ruske agresije na Ukrajinu, a prezentirane su i raspravljene aktivnosti NATO saveza u novonastaloj sigurnosnoj situaciji, te u tom kontekstu i obveze Republike Hrvatske kao članice saveza.

Na sastanku proširenog Kolegija načelnika Glavnog stožera razgovaralo se i o stanju u Oružanim snagama RH, pri čemu je analizirana situacija u svim granama Hrvatske vojske i po svim zapovjedništvima, stoji u priopćenju predsjednikova Ureda.

Uz načelnika Glavnog stožera admirala Roberta Hranja i njegovog zamjenika general pukovnika Sinišu Jurkovića, na sastanku su sudjelovali zapovjednici svih grana vojske: general pukovnik Boris Šerić, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, kontraadmiral Ivo Raffanelli, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice, brigadni general Michael Križanec, zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, general pukovnik Mladen Fuzul, zapovjednik Zapovjedništva za potporu i brigadir Ivan Miloš, zapovjednik Zapovjedništva specijalnih snaga.

Isto tako, sudjelovali su načelnici uprava Glavnog stožera OSRH, zapovjednik Zapovjednog operativnog središta, zamjenik zapovjednika HVU-a, pomoćnik načelnika Glavnog stožera za zdravstvo, prvi dočasnik OSRH te putem video linka zapovjednici pristožernih postrojbi Glavnog stožera OSRH.

Uz predsjednika Republike na sastanku je bio Dragan Lozančić, savjetnik Predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost.

Tagovi: Zoran Milanović, Robert Hranj, Dragan Lozančić, Glavni stožer oružanih snaga
PROČITAJ I OVO
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE