GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović: Neću ustuknuti pred javnom agresivnošću političkih štetočina

Milanović: Neću ustuknuti pred javnom agresivnošću političkih štetočina
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.04.2020 / 15:38
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović upravo je na Facebooku odgovorio svojim kritičarima što misli o spomen-ploči pripadnicima HOS-a u Jasenovcu.

- Kad sam jučer u Jasenovcu izjavio da treba maknuti spomen-ploču s uklesanim ustaškim pokličem, ni na koji način nisam htio obezvrijediti ili umanjiti žrtvu poginulih pripadnika HOS-a čija su imena na toj ploči: njihova hrabrost i nesebičnost zaslužuju duboko poštovanje i našu trajnu zahvalnost. Ono što jesam htio, i na čemu neću prestati ustrajavati, jest prokazivanje onih likova koji politički i neljudski zloupotrebljavaju poginule branitelje da bi relativizirali zločinački karakter NDH te da bi se narugali žrtvama ustaškog terora i u Jasenovcu i širom Hrvatske - napisao je predsjednik Republike Zoran Milanović na svome Facebook profilu čime je odgovorio na niz kritika koje su došle iz HVIDR-e i iz redova HDZ-a kako je obezvrijedio žrtve Domovinskog rata.

Nakon što je pojasnio da nije imao takvu namjeru, kazao je da "neće šutjeti pred onima koji misle da su u poginulim pripadnicima HOS-a pronašli sredstvo za slobodno veličanje ustaštva te za neometano širenje mržnje i laži."

- Neću ustuknuti pred javnom agresivnošću političkih štetočina koji misle da mogu dovijeka parazitirati na afirmaciji NDH, najstrašnijeg moralnog i političkog posrnuća u modernoj hrvatskoj povijesti. Pozivam Hrvatski sabor da zakonom zabrani i propiše sankcije za veličanje ustaštva kao što su to učinile druge demokratske i civilizirane europske države. Siguran sam da u Hrvatskom saboru danas postoji potrebna većina za donošenje takvog zakona i siguran sam da će i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković to podržati - kazao je Milanović.

I za kraj je naveo kako se počast braniteljima HOS-a može odati i bez ustaškog pokliča, ako se to želi, te objavio ploču na Trgu francuske Republike u Zagrebu, tik uz Trg dr. Franje Tuđmana postavljenu prije desetak godina, te dodao poveznicu kako je o tome govorio predsjednik Tuđman 1992. godine.

Tagovi: Zoran Milanović, Hrvatske obrambene snage, spomen-ploča HOS-ovcima, Jasenovac
PROČITAJ I OVO
Lacković: Bit ću dio pregovaračkog tima DP-a
NAJAVE
Lacković: Bit ću dio pregovaračkog tima DP-a
KOPRIVNICA - Nezavisni Željko Lacković koji je u IV. izbornoj jedinici preferencijalnim glasovima s liste Domovinskog pokreta, Pravo i pravda, Nezavisni, DHSS i Zelena lista osvoji saborski mandat, rekao je u četvrtak Hini da neće solirati nego će biti dio pregovaračkog tima DP-a i partnera.
Svjetske agencije: Pred Hrvatskom su teški dani političkih pregovora
REALNO
Svjetske agencije: Pred Hrvatskom su teški dani političkih pregovora
ZAGREB - Pred Hrvatskom su, nakon parlamentarnih izbora održanih u srijedu, teški pregovori za formirajnje vladajuće većine ili nestabilno razdoblje s manjinskom vladom, ocjenjuju u četvrtak svjetske agencije.
Šalaj: DP može biti zadovoljan, a Grbin je još sinoć trebao podnijeti ostavku
ANALITIČARI
Šalaj: DP može biti zadovoljan, a Grbin je još sinoć trebao podnijeti ostavku
ZAGREB - U mreži Prvog HRT-a gostovali su politolog Berto Šalaj i komunikologinja Nikolina Borčić. Analizirali su tko ima razloga za zadovoljstvo, a tko će morati na ozbiljno preispitivanje te koliko će teško biti sastaviti novu Vladu.
Predstavnik Bošnjaka Hodžić izabran u Sabor, upao i Furio Radin
MANJINCI
Predstavnik Bošnjaka Hodžić izabran u Sabor, upao i Furio Radin
ZAGREB - Armin Hodžić, kandidat Nacionalne koordinacije Bošnjaka u Hrvatskoj, preuzeo je od Ermine Lekaj Prljaskaj (Unija Albanaca u Hrvatskoj) zastupanje pet nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru, pokazuju rezultati saborskih izbora održanih u srijedu.
Eurobarometar: Raste interes Hrvata za europske izbore
INTERES
Eurobarometar: Raste interes Hrvata za europske izbore
ZAGREB - Interes Hrvata za predstojeće europske izbore značajno je veći nego prije pet godina, pokazuju u srijedu rezultati posljednjeg Eurobarometra prije izbora novog saziva Europskog parlamenta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE