GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović: Nisam za totalnu karantenu

Milanović: Nisam za totalnu karantenu
PREDSJEDNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.03.2020 / 12:12
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - Predsjednik Republike Zoran Milanović stigao je oko 11 sati ispred KB Dubrava. S ministrom obrane Damirom Krstičevićem obišao je kamp i šatore koje za prihvat oboljelih pacijenata podižu pripadnici Hrvatske vojske.

- U toku dana kamp će biti dovršen. Hrvatska vojska je spremna, a ja sam naložio i dodatne planove angažmana hrvatske vojske u potpori Stožeru civilne zaštite. Vidimo da je situacija složena i da traži odgovornost svih nas. Ovo nije trka na 100 metara, ovo je maraton. Svi moramo biti spremni, hrvatska vojska ima kapaciteta i može pomoći - kazao je ministar Krstičević. Predsjednika su izvijestili da je kamp izgrađen u dva dana prema svim zahtjevima medicinske struke i trenutno može primiti 220 pacijenata, a po potrebi će se širiti. U šatorima će do kraja dana biti provedena struja i sve drugo potrebno. Predsjednik se zahvalio ministru i vojsci te dodao da se nada da neće biti potrebe za dodatnim kapacitetima.

- Zadatak je izvršen. Nadam se da neće doći do testiranja postavljenih kapaciteta. Ključno je da ljudi preuzmu odgovornost i ponašaju se kao da su zaraženi, a nisu. Lekciju smo naučili, neke stvari sada ipak znamo. Ponovit ću, važna je socijalna distanca. Družiti se s jako malim brojem ljudi, ne izlaziti van. I strpljenje. Ostalo će biti matematika. Mislim da Hrvatsku neće zadesiti situacija kao u Italiji, ali da se situacija može zakomplicirati, može - kazao je predsjednik.

Dodao je da u ovom trenutku nije za totalnu karantenu.

- I ovdje jedna suzdržnost, oportunizam ako hoćete, u donošenju odluka imaju smisla. Nema najpametnijih i u SAD-u se donose pogrešne odluke koje su se donosile nedavno u Europi kao što vidimo - kaže Milanović.

Tagovi: Zoran Milanović, Damir Krstičević, Hrvatska vojska, koronavirus, karantena
PROČITAJ I OVO
Milić: Ovo nije Plenkovićev poraz već politička realnost
STAVOVI
Milić: Ovo nije Plenkovićev poraz već politička realnost
ZAGREB - Glasnogovornik tehničke Vlade Marko Milić komentirao je kako prošao razgovor HDZ-a i manjinaca.
Bilek: SDSS neće podržati Plenkovića
ODLUKE
Bilek: SDSS neće podržati Plenkovića
ZAGREB - Nacionalne manjine rekle su da će dati potporu premijeru Plenkoviću, ali potpise za mandatara neće dati SDSS-ovci, rekao je Vladimir Bilek, zastupnik češke i slovačke manjine, nakon sastanka manjinaca s Plenkovićem u Banskim dvorima.
DP inzistira na ova četiri resora
PREGOVORI
DP inzistira na ova četiri resora
ZAGREB - Demografija, energetika, poljoprivreda i kultura, četiri su resora za koja je DP ozbiljni zainteresiran preuzeti ih pod svoje okrilje u novoj Vladi RH.
Kolakušić oštro po DP-u: Mlinarić je pisao o zlim ljudima koji će sići s vlasti. Sad pregovara s njima
OŠTRO
Kolakušić oštro po DP-u: Mlinarić je pisao o zlim ljudima koji će sići s vlasti. Sad pregovara s njima
ZAGREB - Mislav Kolakušić, partner DP-a na nedavnim izborima, zadnjih dana napada Domovinski pokret zbog sve vjerojatnije suradnje s HDZ-om u formiranju nove vlade.
Vučemilović se još nije dogovorila s HDZ-om
OTKRIĆA
Vučemilović se još nije dogovorila s HDZ-om
ZAGREB - Sve su jasniji obrisi nove parlamentarne većine. Detalji se još ne znaju. Tko će je činiti, trebalo bi biti poznato u utorak, nakon sastanka HDZ-a i Domovinskog pokreta te onoga s predstavnicima manjina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE