GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović: Novi Dan državnosti nema veze s danom državnosti

Milanović: Novi Dan državnosti nema veze s danom državnosti
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.05.2022 / 14:37
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Predsjednik Republike Zoran Milanović ponovio je u utorak da ne priznaje 30. svibnja kao Dan državnosti jer on nema veze s pravim danom državnosti, ocijenivši kako je riječ o "nasilju parlamentarne većine" i "ukidanju običaja zbog kaprica jedne osobe”.

"To je nije Dan državnosti , to je nasilje male parlamentarne većine, bullying nad dobrim običajima u Hrvatskoj, ukidanje iz osobnog kaprica jedne osobe, jednog običaja koji je bio 20 godina i koji je bio u zakonu da se Dan državnosti obilježava 25. lipnja”, izjavio je Milanović nakon proslave Dana grada Zagreba u Starogradskoj vijećnici.

Podsjetio je kako je 30. svibnja 1990. konstituiran prvi, demokratski izabrani višestranački Sabor, no tada smo još uvijek bili dio bivše države, pa novi Dan državnosti nema nikakve veze s danom državnosti.

Kazao je i kako o promjeni datuma nisu govorili bivši HDZ-ovi premijeri Ivo Sanader i Tomislav Karamarko, ali jest Andrej Plenković.

Samu ovogodišnju proslavu u HNK Milanović je opisao kao „ tipično štrebersku”, bez sadržaja, „koncert na kojem se zavališ se, malo prčkaš po mobitelu, malo drijemaš i ne možeš ništa zeznuti”.

„Ja u toj farsi, danu pečenih volova, neću sudjelovati”, poručio je i otkrio da je u ponedjeljak bio u uredu u trenirci.

Milanović je komentirao i ministra obrane Marija Banožića pitajući se je li bio na razgovoru u DORH-u.

„Zašto nije već bio u DORH-u ili se konzultiraju s FBI-jem, ne znam što se čeka, je li ovo pritisak na DORH, je neka rade svoj posao i onda neka odluče kako hoće, mene su zvali odmah", kazao je Milanović.

Tagovi: Zoran Milanović, Dan državnosti
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE