GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović o Bradleyima: Plenkovićev nemar mogao je skupo koštati HV

Milanović o Bradleyima: Plenkovićev nemar mogao je skupo koštati HV
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.01.2022 / 18:57
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović rekao je u srijedu da je dobro što je premijer Andrej Plenković napokon donio odluku o Bradleyima jer je "njegov nemar mogao Hrvatsku vojsku skupo koštati", stoji u priopćenju iz Ureda predsjednika koje potpisuje njegov glasnogovornik.

U priopćenju se navodi da je premijer Plenković u zadnji čas dogovorio s američkom stranom nabavu borbenih vozila pješaštva Bradley za opremanje hrvatske kopnene vojske te da premijer podcjenjuje inteligenciju svih koji su bili uključeni u nabavu Bradleya, a "samo naivnima može prodavati priču kako je sve što je radio bio manevar, a ne kardinalni nemar koji je Hrvatsku vojsku mogao skupo koštati - da dugoročno ostane bez borbenih vozila pješaštva".

"Dobro je, za Hrvatsku vojsku, što je napokon donio odluku. Ali, država i vojska se ne vode od danas do sutra i ovisno o tome jesu li ministru obrane važniji ukrasi za stan ili borbena vozila pješaštva. Zaključno, Hrvatska vojska dobit će kvalitetna borbena vozila što je i najvažnije, a Predsjednik Republike zahvalan je američkim partnerima na strpljenju jer su odgovor Vlade čekali od 2017. godine do danas."

"Uvjereni smo doista kako Plenkovićeva odluka nema baš nikakve veze s pritiscima i angažmanom Predsjednika Republike koji je još početkom studenoga prvi upozorio javnost da je ministar, koji se bavi opremanjem stanova, zaboravio opremanje vojske i prekrižio Bradleye", podrugljivo se navodi u priopćenju.

Ni tada, ni nakon što mu je vojni vrh dao do znanja kako HV-u trebaju Bradleyi, niti kada mu je predsjednik Milanović javno pobrojio sve argumente zašto HV-u trebaju Bradleyi, Plenković nije znao što mu je činiti jer ga opremanje HV-a nije uopće zanimalo, tvrdi se u priopćenju iz Ureda predsjednika RH.

"Nakon što je prije par mjeseci izbacio iz proračuna sav novac za kupnju Bradleya i nakon što je iz pregovora o Bradleyima morao izbaciti svog nesposobnog ministra obrane - koji se više brinuo o opremanju stana što ga je dobio od države nego o opremanju Hrvatske vojske – Plenković nam sada želi reći kako je odradio sjajan pregovarački posao", kaže predsjednik.

Hrvatski premijer objavio je u srijedu da je s Amerikancima postignut dogovor o nabavi borbenih vozila Bradley, za što će izdvojiti 145,3 milijuna dolara.

Tagovi: Bradley, Đuro Đaković, američka vojska, Zoran Milanović, Andrej Plenković
PROČITAJ I OVO
Puhovski: Penava nedovoljno kapacitiran za situaciju u kojoj se našao
ANALITIČARI
Puhovski: Penava nedovoljno kapacitiran za situaciju u kojoj se našao
ZAGREB - "Penava je, jednostavno rečeno, nesuvisli desničar. "
Penava: Nemamo ništa protiv manjina, imamo protiv SDSS-a
DOMOVINSKI POKRET
Penava: Nemamo ništa protiv manjina, imamo protiv SDSS-a
ZAGREB - "Spremni smo na formiranje stastavljanje buduće većine i Vlade, spremni i na četiri godine u oporbi, ali spremni i na nove izbore."
Vučić divljao u Vijeću sigurnosti; na kraju je morao ušutjeti
DIVLJANJE
Vučić divljao u Vijeću sigurnosti; na kraju je morao ušutjeti
NEW YORK - Na današnjoj redovnoj sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda o Kosovu došlo je do verbalnog okršaja između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjedavajuće sjednicom, Vanesse Frazier s Malte.
Jokić: Jedini izlaz iz ove situacije su novi izbori
STAVOVI
Jokić: Jedini izlaz iz ove situacije su novi izbori
ZAGREB - Ravnatelj Instituta za društvena istraživanja Boris Jokić za Dnevnik Nove TV komentirao je postizbornu situaciju u Hrvatskoj.
Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om
KOALICIJA
Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) spreman je sastaviti vladu s HDZ-om, te sutra kreće u službene pregovore sa svim strankama, poručio je glavni tajnik i izabrani saborski zastupnik DP-a Josip Dabro u ponedjeljak ispred sjedišta stranke u kojem traje sjednica Predsjedništva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE