GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović o Frki Petešiću: To je protuprirodni blud prema društvu

Milanović o Frki Petešiću: To je protuprirodni blud prema društvu
SLIKOVITO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.02.2022 / 15:01
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović danas u društvu supruge Sanje Musić Milanović posjećuje izložbu 'Kopač' u Meštrovićevom paviljonu na Trgu žrtava fašizma.

Nakon obilaska izložbe dao je izjavu za medije, a upitan zašto se nije sastao s ministrom obrane Velike Britanije, koji je u posjetu Hrvatske, poručio je da se on nikada ne sastaje s ministrima obrane-

'On je došao u bilateralni posjet koji je dogovoren davno', rekao je Milanović, dodajući da je to planirano ranije.

'Ne nalazim se ministrima obrane osim velesila, koji nisu dolazili u Zagreb. Britanija je izašla iz EU, što joj daje manji značaj nego što je imala ranije. U najvećoj mjeri ovo što radi je motivirano unutarnjom situacijom. Guraju je u veoma opasnu avanturu i to je predsjednik Zelenskij shvatio', poručio je Milanović, dodajući da je politika Londona u odnosu na Ukrajinu neodgovorna.

Rekao je da stabilnosti nema bez Rusije i s Rusima se treba dogovarati.

'Priče da svaka država ima pravo... Pa neka Rusi dovedu vojsku u Meksiko. Pa to ne bi nitko trpio', rekao je Milanović.

'Biti solidaran s Ukrajinom i reći - sukobite se s Rusijom je neodgovorno. Ne treba podgrijavati tenzije da će ih Rusi napasti sutra. A ako ih napadnu, treba pitati tko je odgovoran', kazao je.

Osvrnuo se na duboku korupciju kao hrvatski problem. Za Maju Đerek rekao je da je totalni insajder.

'To je posao za DORH i to ozbiljan posao. Tome treba posvetiti pažnju. Ako je pola onoga što je rekla istina - to je razlog za pad Vlade', ustvrdio je Milanović. Dotaknuo se i Krunoslava Katičića, tajnika HDZ-a iz Državnih nekretnina, kojeg je zvao Gordan Jandroković zbog interevencije za prijatelja.

'Odrasli su stan do stana na Ksaveru. Nije si mogao naći bližeg suradnika, rođo, čije matere su iz istog sela. Tog čovjeka zove predsjednik Sabora da se raspituje za neki poslovni prostor koji drži njegov prijatelj', rekao je Milanović.

Za stan Zvonimira Frku Petešića rekao je da košta 1000 eura mjesečno. 'To je protuprirodni blud prema društvu. Toga nije bilo ni u mojoj Vladi', rekao je.

Podsjetimo, u Zagrebu danas boravi britanski ministar obrane Ben Wallace, a s hrvatskim kolegama Marijem Banožićem potpisao je sporazum o strateškom partnerstvu dvaju ministarstava koji predviđa jačanje odnosa u NATO-u, na zapadnom Balkanu, u sučeljavanju hibridnim prijetnjama i boljoj interoperabilnosti oružanih snaga dviju država.

Predsjednik Zoran Milanović, sa suprugom Sanjom Musić Milanović obići će izložbu 'Kopač' postavljenu u Meštrovićevu paviljonu na Trgu žrtava fašizma. Izložba je otvorena 16. prosinca, a predstavlja opus Slavka Kopača, umjetnika koji je snažno obilježio francusku i europsku likovnu scenu druge polovine 20. stoljeća, stvarajući trendove u Parizu i surađujući s renomiranim svjetskim umjetnicima poput Jeana Dubuffeta, Andréa Bretona i Michela Tapiéa.

Tagovi: Zoran Milanović, Rusija, Ukrajina, Zvonimir Frka Petešić, Maja Đerek, Ben Wallace
PROČITAJ I OVO
Penava: Približili smo stajališta s HDZ-om
PRIBLIŽAVANJE
Penava: Približili smo stajališta s HDZ-om
ZAGREB - "Pozicije su otvorene, sredinom idućeg tjedna vrlo ću otvoreno moći komunicirati ili da smo jako blizu dogovora ili od te priče neće biti ništa. Današnji dojmovi su pozitivni."
Plenković blizu dogovora o većini s 80 ruku
PREGOVORI
Plenković blizu dogovora o većini s 80 ruku
VUKOVAR - Pregovori između HDZ-a i Domovinskog pokreta nastavljeni su danas u Vukovaru na neformalnom sastanku, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, nova saborska većina, iako još nije dogovorena, mogla bi se oformiti s 80 ruku.
Bivši pomoćnik Nine Obuljen dobio jednomjesečni pritvor
PRITVOR
Bivši pomoćnik Nine Obuljen dobio jednomjesečni pritvor
ZAGREB - Zagrebački Županijski sud je odredio mjesečni pritvor Davoru Trupkoviću, bivšeg bliskom pomoćniku HDZ-ove ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, javlja HRT.
Puhovski: Pupovac bi se mogao sam povući
ANALITIČARI
Puhovski: Pupovac bi se mogao sam povući

ZAGREB - Politički analitičar i profesor Žarko Puhovski gostovao je u N1 Newsroomu s Ankom Bilić Keserović i komentirao sastavljanje većine nakon parlamentarnih izbora održanih 17. travnja.

Plenković o Milanoviću: Kršitelj Ustava kaže da sam se ja vratio u ustavne okvire?
REAKCIJE
Plenković o Milanoviću: Kršitelj Ustava kaže da sam se ja vratio u ustavne okvire?
VUKOVAR - Nastavljaju se pregovori oko sastavljanja saborske većine i nove hrvatske vlade, a danas će predstavnici HDZ-a, koji je na izborima osvojio 61 mandat, s članovima Domovinskog pokreta razgovarati u Vukovaru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE