GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović o ostavci šefice USKOK-a: To je osobna Plenkovićeva vendeta

Milanović o ostavci šefice USKOK-a: To je osobna Plenkovićeva vendeta
PREDSJEDNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2023 / 13:22
Autor: SEEbiz
KRAPINA - Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana Krapinsko-zagorske županije u Krapini. Nakon toga je dao izjavu za medije.

Predsjednik se najprije osvrnuo na ostavku ravnateljice USKOK-a Vanje Marušić. “Imaju ogromnu moć, nikakvu kontrolu, mogu hapsiti ministre na aktualnoj dužnosti, prema tome, ta cijela priča je grozna,a najjezivija mi je prema jednom vozaču kojem ime ne znamo. Vidjeli smo da ništa nije zgriješio.”

“Ne znamo ime, kao da se radi o fosni, o gredi na skeli”, dodaje Milanović. “Kad bi odustali od progona tog nesretnika, kad sve maknemo, ostala je osobna vendeta Plenkovićeve političke akvizije prema šefici USKOK-a čiju je ostavku njezina šefica već tražila, da bi prije pola godine Marušić bila jedina kandidatkinja za šeficu USKOK-a. Onda nam DORH prvi dan laže, nije prvi put.”

“Cijena ljudske sudbine je nikakva. Vozač, Jozef K, sad će strepiti od disciplinskog progona”, navodi dalje i kaže da su u pitanju osobni obračuni, prenosi N1 televizija.

Osvrnuo se i na Zlatu Hrvoj-Šipek, glavnu državnu odvjetnicu. “Glavna državna limarka obilazi premijera i razgovara o materijalnim pitanjima i problemima s kojima se suočava DORH. Voze se u autima koje im je dala SOA koja to popravlja iz svog fonda.”

Predsjednik se ponovno osvrnuo na vozača. “Apeliram da se o tome počne izvještavati. Imamo čovjeka čija je koža razapeta na bubanj, a ne znamo mu ni ime. On bi sad trebao disciplinski odgovarati. Ovog čovjeka kojem ni ime ne znamo, kaznio je sud, a sad će ga kazniti i Malenica.”

“Gdje je sindikat tu? U dobroj vjeri ovo prozivam, za sve buduće slučajeve”, dodao je.

“Država je mizeran, grozan gospodar u ovom slučaju. Oni sad ne mogu odustati od progona ovog nesretnika”, navodi dalje Milanović.

Osvrnuo se i na jučerašnji sastanak premijera Andreja Plenkovića i Hrvoj-Šipek. “O čemu imaš razgovarati s državnim ovdjetnikom, koje su to teme? Vidjeli smo da razgovaraju i nasamo, kako izgledaju ti razgovori? Ja te vrste razgovora nisam vodio.”

Milanović je ranije prozvao Vladu zbog Izvješća o obrani, navodeći i da nije bilo zatraženo njegovo mišljenje, a ministar obrane Mario Banožić je poručio da tu nije bilo friziranja i da predsjednik laže da se trebalo tražiti njegovo mišljenje.

“Je li se do dolaska Plenkovića ovako razgovaralo, je li netko nekom rekao da lažeš? Dolaskom gojenca to se mijenja. Ja moram pucati istim kalibrom. To lažeš je došlo s AP-om”, kaže Milanović.

“Na dan kad pokušavaju prevariti hrvatsku javnost, kad to šalju bez mišljenja predsjednika, ovako si ga dobio. Lažeš zašto nisi poslao na očitovanje, ovako kako te gledam vidim da si neinteligentni ulični lopov”, nastavio je Milanović. “Ovo su ulični lopovi, džepari. Mišljenje ne obvezuje. Sadržaj je bitan, a u njemu su obmane, laži.”

Tagovi: Zoran Milanović, Zlata Hrvoj-Šipek, Vanja Marušić, Andrej Plenković, USKOK, DORH
PROČITAJ I OVO
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
JASNA PORUKA
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević se osvrnuo na proslavu Praznika rada, ali i druge političko-društvene teme.
Večeras novi potres kod Slunja
UZNEMIRENOST
Večeras novi potres kod Slunja
SLUNJ - Područje Slunja pogodio je još jedan potres magnitude 3.8 po Richteru, javlja Seizmološka služba RH. Potres je udario u 19.03 sati, a epicentar je bio oko 15 km južno od Slunja.
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
PREDSJEDNIK
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
BUDINŠČINA - Predsjednik Republike Zoran Milanović jutros je sudjelovao u obilježavanju 29. obljetnice VRO-a Bljesak u Okučanima, a zatim je posjetio Općinu Budinščina, gdje je sudjelovao na svečanoj sjednici Općinskog vijeća. Nakon toga stao je pred novinare.
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
NESLUŽBENO
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
ZAGREB - Prema izvorima Telegrama, dobro upućenih u dosadašnji tijek razgovora HDZ-a i DP-a, ti razgovori nisu odmakli daleko.
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PORUKE
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PULA - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u Puli da nemaju pravo odustati od antikorupcijske koalicije te da su SDP-ove pozicije jasne, ali se o tome moraju izjasniti Domovinski pokret i IDS.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE