GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović o poginulom muškarcu na Hvaru: Mislite na sebe i svoje obitelji

Milanović o poginulom muškarcu na Hvaru: Mislite na sebe i svoje obitelji
PREDSJEDNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.08.2022 / 16:34
Autor: SEEbiz / H
HVAR - Predsjednik Republike Zoran Milanović obišao je požarom pogođeno područje na predjelu Vrbanj - Dol kod Starog Grada na Hvaru i razgovarao s vatrogascima.

Milanović se osvrnuo na smrt jedne osobe u požaru na Hvaru koji je pokušavao spasiti svoj stroj.

“Pozvam sve ljude da misle na sebe i svoje obitelji, a željezo je željezo”, rekao je predsjednik pa čestitao vatrogascima koji su došli pomoći na otok.

Osvrnuo se na dolazak predsjednika Boruta Pahora u Sinju. “On je u Splitu, sutra ide u Tursku. Bilo mu je jako drago kad sam ga pozvao. Dočekan je kao najbolji prijatelj.”

Vlada je danas, 8. kolovoza 2022., održala telefonsku sjednicu na kojoj je donijela Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata. Predsjednik je komentirao treba li vlada još poraditi na tome.

“Treba poraditi na korupciji i ne znam kako bi to više nazvao. Svakom se može dogoditi, menadžeru, državniku da ima kukolja, ali brate baš toliko… I to ljude ubija u pojam i zato odlaze van. Odlaze van živjeti malo bolje nego u Hrvatskoj. Ovo s energentima, uvijek se može više, to treba pratiti. Ako vlada nije spremna za odgovor, a mora biti spremna, jer ljudi ne mogu platiti pet puta veći račun”, kazao je Milanović.

Osvrnuo se i na zapadne sankcije uvedene Rusiji. “Sankcije neće naškoditi Rusiji, naškodilo je nama i žao mi je što sam u pravu.”

Osvrnuo se i na izjave Aleksandra Vučića i drugih državnika, pa i onu gradonačelnika Novog Sada koji je kazao da mu nije jasno zašto neki Srbi dolaze ljetovati u Dalmaciju.

“Dolaze na more i meni je to drago, dobro došli. Vučić bar ne priča o srpskom moru, za sada”, poručio je Milanović.

Tagovi: Zoran Milanović, otok Hvar, aleksandar Vučić, sankcije Rusiji
PROČITAJ I OVO
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
KOMBINACIJE
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
ZAGREB - Od izvora bliskih pregovorima doznaje se da se paralelno s pregovorima o većini za sastavljanje vlade odvijaju i razgovori o većini koja bi konstituirala sabor, u kojima Domovinski pokret isto sudjeluje.
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE