GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović o popuštanju mjera: Ovo je kao muhe bez glave

Milanović o popuštanju mjera: Ovo je kao muhe bez glave
PREDSJEDNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.09.2021 / 13:54
Autor: SEEbiz / H
SISAK - Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je u srijedu na svečanoj akademiji u prigodi obilježavanja 30. godišnjice ustrojavanja 120. brigade Hrvatske vojske "Ban Toma Bakač" Sisak u bivšoj vojarni Barutana, nakon čega je u izjavi medijima komentirao aktualne političke teme.

Komentirao je sporu obnovu nakon potresa.

“Ne mislim da je vrijeme za ostavku. Ali vrijeme je počelo otkucavati da ‘grabimo’ taj novac. Taj novac je jedini kriterij po kojemu ja mjerim hrvatski život u Europskoj uniji. Vrijeme je počelo jučer. Mislim da tu još uvijek ima vremena da se riješi, ali treba siline, treba se ići jače”, rekao je Milanović.

Dodao je da obnova Banovine mora “ići jače” jer se ne radi o povijesnoj jezgri Zagreba.

Sutra je Opća sjednica Vrhovnog suda na kojoj će se razmatrati o kandidatima za novog predsjednika tog Suda. Favorit predsjednika Milanovića je Radovan Dobronić.

“Vrhovni sud se pita za mišljenje. OK, čut ćemo mišljenje”, rekao je.

Kazao je da će, kako stvari sada stoje, ići na sastanak s UN-om. “Nit’ se premijer tu gurao, tko god od nas išao isto je”, poručuje.

Nije želio komentirati odnos s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem, no osvrnuo se i na situaciju s prešutnim minusima.

“Ne podsjeća me na slučaj sa švicarcima jer on je bio ogroman. Velik kao život za mnoge hrvatske ljude, Ako je netko stao bankama na žulj, to sam ja pa mislim da imam nekakav kredibilitet govoriti i o ovoj temi. Banke su kao vatra, dobar sluga, ali grozan gospodar i ne smije im se dopustiti da se osile. Banke u Europi, te banke u zadnje vrijeme rade s vrlo tankom marginom, a slabe su to zarade. Regulatori, ne samo narodne banke, nego oni koji imaju mandat od naroda, a to je politika, moraju voditi računa da se banke ne otmu kontroli, ali da isto tako zarađuju”, rekao je.

“S bankama treba biti partner, ali da se zna tko je glavni – to je vlast. Banke nisu vlast, čak ni centralne banke nisu vlast. Zna se koga biraju građani”, dodao je.

Komentirao je još jednom suca Dobronića.

Ima biografiju koja mislim da govori sve, vidim da se ne razmeće po medijima, što je dorbo. Ne natječe se za izborno političko mjesto, nego na mjesto predsjednika Vrhovnog, ja ću ga za tu funkciju predložiti. Ima malo politike u cijelom mehanizmu izbora, ali to je zato da Vrhovni sud i suci ne bi sami upravljali time, tu treba postaviti određene granice. Neovisnost pravosuđa da, ali potpuna neovisnot i neodgovornost, brate mili, toga nema nigdje. Ako to većina u Saboru želi, neka tako naprave, ali to će opet trebati objasniti narodu. Dobronića još nisu oblatili u javnosti”, rekao je Milanović.

Na ponovno pitanje jesu li se poboljšali odnosi s premijerom, Milanović je odgovorio: “Zemlja treba ići naprijed, moramo se razvijati. Nisam ušao u ovo da bih se natezao s Plenkovićem ili bilo kim trećim”.

Komentirao je i ublažavanje mjera.

“Je li naš cilj s ovim ukidanjima i vraćanjima mjera potpuno iskorijeniti virus ili nešto drugo? Što je cilj? Ako je cilj potpuno iskorijeniti virus, to je nemoguće. Ako je cilj natjerati ljude koji se nisu cijepili da se cijepe, to je moguće. Koji je cilj? Ne možemo stalno maska, ne maska. Vidim svaki dan da u Vladi svi cijepljeni nose maske. Zašto? Pa ako sam se cijepio poruka je: ‘Cijepi se i ti pa nećeš morati nositi masku’. Još jednom koji je cilj? Ovo je kao muhe bez glave”, rekao je.

Tagovi: Zoran Milanović, popuštanje mjera, prešutni minusi
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE