GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

 Milanović o uhićenju Žalac: Ako iz DORH-a govore neistine, moraju odmah otići

 Milanović o uhićenju Žalac: Ako iz DORH-a govore neistine, moraju odmah otići
UHIĆENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.11.2021 / 15:13
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na dodjeli nagrade "Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost“ koja se održala u povodu Međunarodnog dana tolerancije. Nakon događaja komentirao uhićenje Gabrijele Žalac.

'To je blamaža DORH-a i to moram reći! Tajming je interesantan, rade nešto da bi nešto prikrili. Prošlo je dva dana od zabrinjavajućih kontradiktornih izjava voditeljice Europskog ureda u Zagrebu i bivše ravnateljice Uskoka Tamare Laptoš i njezine nasljednice Marušić o istoj temi istraga protiv Žalac, radi čega je OLAF na kraju preuzeo istragu. Jesu li na tome radili DORH i Uskok ili je to držano u ladici? Netko od njih dvije govori totalnu neistinu. Ako je to Laptoš, ne vidim posebnog razloga da do radi.

Ako Uskok i DORH ne govore neistinu, za što imaju razloga i motiva, onda trebaju otići odmah. I da mi netko slučajno ne kaže da je ovo pritisak na pravosuđe. Ovo je pritisak na jetru i gušteraću hrvatskih građana. Ono malo povjerenja građana razbijeno je kao kineska vaza i ne može je nitko zalijepiti', smatra Milanović.

Zapitao se zašto se nije radilo, a potom dao i odgovor.

'Vjerojatno da se nekoga zaštititi, ne mogu reći koga. OLAF je prema riječima Laptoš preuzeo predmet na kojem hrvatski DORH nije radilo ništa. Radi se o, prema navodima istrage, nezabilježenoj pljački europskih fondova i to od čelnice sustava. OLAF je preuzeo nakon što se u Hrvatskoj nije radilo ništa, kazao je Millanović.

Dodao je da naprosto neobjašnjivo i priopćenje ravnateljice Uskoka, koja je izjavu dala je preko YouTube-a.

'Američki istražitelji su cijelo vrijeme pred kamerama. Zašto je hrvatski Uskok zaštićen kao papa?' , upitao se Milanović.

Komentirao je današnju akciju USKOK-a i policije, u kojoj su uhićeni bivša zamjenica zagrebačkog županijskog državnog odvjetnika Mirela Alerić Puklin, njezin suprug Goran Puklin, osumnjičen u aferi Janaf, te bivša članica uprave Agrokora, Piruška Canjuga.

'To je blamaža DORH-a, to moram reći, jer je potpuno očito da su koristili vještake koje nisu smjeli koristiti. Što misle da odvjetnici Todorića neće primijetiti? To se vidi s Mjeseca, to je doslovno servirano obrani Todorića', smatra Milanović.

Milanović drži da je i slučaj Žalac povezan s današnjim uhićenjima.

'Imamo slučaj star dva dana, taj se slušaj tiče ravnateljice USKOK-a i šefice DORH-a. Ravnateljica USKOK-a je jedna od zamjenika šefice DORH-a, ali ipak ponešto izdvojeno. Sve to ide istom vertikalom. To je sustav gdje odlučuje jedna osoba, tu se svi podaci slijevaju. Ona je došla na temelju namještenog javnog poziva, u životu se nije bavila kaznenim pravom. To nije bio dobar znak, a ovo od prekjučer je grozan znak', kazao je Milanović.

'Dodao je da imamo bivšu šeficu USKOK-a koja je došla na čelo OLAF-a, te da je ona je preuzela predmet nakon što DORH dvije godine nije radio ništa.

'Očito netko ima interes da se to zataška. Onda dođe šefica USKOK-a i ono što je ona rekla, netko je govorio neistinu - ili Marušić ili Laptaš', istaknuo je predsjednik.

Upitan oko covid potvrda na na Pantovčaku kazao je da oni neće maltretirati ljude.

'Moja tajnica nije cijepljena. To je starija žena, možda se sad i cijepila, mi ćemo po svom', zaključio je.

Tagovi: Zoran milanović, Gabrijela Žalac, Elvis Burčul, Andrej Plenković, Mario Banožić
PROČITAJ I OVO
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE