GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović poručio Izetbegoviću: Glavni grad Hrvatske je Zagreb, nije Sarajevo

Milanović poručio Izetbegoviću: Glavni grad Hrvatske je Zagreb, nije Sarajevo
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.12.2021 / 16:45
Autor: SEEbiz / H
VALPOVO - Predsjednik Republike Zoran Milanović u posjetu je Valpovu gdje je dao izjavu medijima i prokomentirao dnevno-politička zbivanja.

Upitan da dodatno komentira svoje izjave o Srebrenici i genocidu te komentar Bakira Izetbegovića da bi bu bilo pametnija da manje priča, a više razmišlja, Milanović je rekao:

'Što nisam dovoljno govorio u dva dana? Što god kažeš u dobroj namjeri imaš te svrake koje samo krešte, koje se javljaju, nekakav predsjednik udruge Bošnjaka u Hrvatskoj koji ne može dobiti 100 glasova, koji šuti kad član Predsjedništva BiH, inače udbaš iz Zenice koji je dovodio mudžahedine u BiH, ima dosta pitanja za tog čovjeka'.

'Kad govori da je Hrvatska organizirala zločinački poduhvat u BiH i onda dođe u Hrvatsku i očekuje slatko od višanja i da ga poljubim u oba obraza. Ja o ovome nisam govorio dok nisam vidio da postoje ljudi koji rade profit. Ne vidim neke ljude da dolaze na mjesta pogibije drugog naroda. Glavni grad Hrvatske je Zagreb, nije Sarajevo', dodao je Milanović.

Upitan hoće li doći na komemoraciju za obitelj Zec i što misli o tom slučaju, rekao je kako će doći na događaj ali ne vidi što bi se više s tim slučajem trebalo raditi: 'Imate Vukovar koji je razaran mjesecima, u kojem su pobijeni štakori. U ratu su grozne priče. Hoćemo idućih 50 godina jedni drugima prstom upirati?'.

Kaže kako je on bio i u Srebrenici, ali ne vidi druge ljude da dolaze na mjesta pogibije drugih naroda. Kaže kako u Saboru Milorad Pupovac priča da je je hrvatska vojska počinila etničko čišćenje na počeku rata i nakon rata.

'Takve stvari me smetaju. Ja sam bio u Srbu 2008., Pupovca nikad nisam vidio da je došao u Bačin, u Prominu… Ali vidim Džaferovića, sponzora mudžahedina u Kaknju, kako dolazi u Vukovar provocirati Srbe. Ne dolazi iz pijeteta prema Hrvatima jer te iste Hrvate i njihovu državu naziva ratnim zločincima. E to je problem i o tome ćemo razgovarati', rekao je.

'Nitko mi neće začepiti usta dok govorimo o stvarima od zajedničkog interesa koje me opterećuju. Borit ću se protiv sitnih duša koje vole parazitirati – ekipa iz Sarajeva i Pupovac, koji se ponaša kao džuboks – koliko ubaciš – toliko imaš. Što bi Pupovac sad htio? Dao sam mu pola Preradovićeve, što hoće, autoput do Karlovca?', izjavio je za N1.

Tagovi: Zoran Milanović, Šefik Džaferović, Bakir Izetbegović, obitelj Zec
PROČITAJ I OVO
GONG prozvao i Milanovića i Ustavni sud
REAKCIJE
GONG prozvao i Milanovića i Ustavni sud
ZAGREB - Gong je u subotu ocijenio kako se predsjednik Republike Zoran Milanović ne ponaša kao odgovoran državnik, ali niti Ustavni sud ne djeluje kao čuvar Ustava jer se svojim loše obrazloženim upozorenjem Milanoviću stavio iznad Ustava.
Sergej Trifunović pušten na slobodu dva dana nakon hapšenja
NA SLOBODI
Sergej Trifunović pušten na slobodu dva dana nakon hapšenja
BEOGRAD - Glumcu Sergeju Trifunoviću poslije saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu ukinuto je zadržavanje.
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
REAKCIJE
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
ZAGREB - Zastupnika mađarske nacionalne manjine Roberta Jankovicsa zateklo je novinarsko pitanje predsjedniku Zoranu Milanoviću je li zbog njega on kontaktirao premijera Mađarske Viktora Orbana.
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
JASNA PORUKA
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
ČAKOVEC - Međimurski župan Matija Posavec osvojio je dva mandata sa svojom Nezavisnom platformom Sjever te je za N1 televiziju komentirao rezultate izbor, s kim bi mogao koalirati, ali i upozorenje Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar Vlade.
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
PRIZNANJE
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević danas je izjavio da je protuustavna odluka Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću da ne može biti mandatar ni premijer, te da će Možemo! podržati koga god SDP predloži za mandatara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE