GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović: Specijalne postrojbe HV-a ne mogu ovisiti o eventualnim donacijama

Milanović: Specijalne postrojbe HV-a ne mogu ovisiti o eventualnim donacijama
PREDSJEDNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.05.2023 / 17:04
Autor: SEEbiz
DELNICE - Predsjednik Zoran Milanović iz Delnica je poručio da elitne vojne postrojbe ne bi trebale biti taoci politike.

Predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović sudjelovao je na obilježavanju 32. obljetnice osnutka specijalnih postrojbi Hrvatske vojske i Dana Zapovjedništva specijalnih snaga u Delnicama.

“Vaša postrojba je elitna, u teškom i nezahvalnom vojničkom poslu ovo je vjerojatno najteža. Vjerojatno neobično promatraču sa strane zvuči kada satnik dobije pet slobodnih dana za nagradu. U civilnom životu to se podrazumijeva ili se radi od kuće, no odabir ovog posla govori sve o ljudima koji su ga odabrali”, rekao je u kratkom obraćanju predsjednik.

Osvrnuo se i na poziciju elitnih postrojbi unutar državnog proračuna.

“Ovi ljudi, s obzirom na to koje zadaće imaju i vrijednosti duhovne i materijalne koje brane i riskiraju svoj život, ne mogu biti taoci niti ovisni o tome kakvu ćemo donaciju dobiti. Sredstva koja imaju na raspolaganju ovakve postrojbe nisu strateška ni najskuplja. To je tema za Sabor, politiku i odluku o prioritetima. Još jednom moj duboki respekt prema svim onima koji su odabrali ovaj posao”, nastavio je Milanović.

Kazao je da će se zalagati koliko bude mogao i osjećao potrebnim da se oni koji su bitni tretiraju na poseban način jer su elita, da nemaju poseban status u smislu da se zakon zaobilazi jer se zakon može mijenjati, prenosi Dnevnik.hr.

“Vaš zadatak je obrana Hrvatske, njezina teritorija, stanovništva, političkog poretka i Ustava. Sve drugo je tu kao neki dodatak jelima, tu su međunarodni savezi u kojima sudjelujemo, ali Hrvatska je prije svega”, poručio je predsjednik.

Tagovi: Zoran Milanović, Hrvatska vojska
PROČITAJ I OVO
Plenkoviću će potpis dati samo dva manjinca
NESLUŽBENO
Plenkoviću će potpis dati samo dva manjinca
ZAGREB - Budući da su SDSS-ovi zastupnici DP-u nepoželjni, ostali manjinci su zaključili kako ne bi bilo dobro da potpise da svih pet.
Radić: Sastanak se nastavlja sutra, optimistični smo
OPTIMIZAM
Radić: Sastanak se nastavlja sutra, optimistični smo
ZAGREB - Po završetku sastanka Mario Radić je rekao da se pregovori nastavljaju sutra.
Milić: Ovo nije Plenkovićev poraz već politička realnost
STAVOVI
Milić: Ovo nije Plenkovićev poraz već politička realnost
ZAGREB - Glasnogovornik tehničke Vlade Marko Milić komentirao je kako prošao razgovor HDZ-a i manjinaca.
Bilek: SDSS neće podržati Plenkovića
ODLUKE
Bilek: SDSS neće podržati Plenkovića
ZAGREB - Nacionalne manjine rekle su da će dati potporu premijeru Plenkoviću, ali potpise za mandatara neće dati SDSS-ovci, rekao je Vladimir Bilek, zastupnik češke i slovačke manjine, nakon sastanka manjinaca s Plenkovićem u Banskim dvorima.
DP inzistira na ova četiri resora
PREGOVORI
DP inzistira na ova četiri resora
ZAGREB - Demografija, energetika, poljoprivreda i kultura, četiri su resora za koja je DP ozbiljni zainteresiran preuzeti ih pod svoje okrilje u novoj Vladi RH.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE