GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović: Što znači obavezno cijepljenje?

Milanović: Što znači obavezno cijepljenje?
PREDSJEDNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.07.2021 / 13:54
Autor: SEEbiz / tportal
GLINA - Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na predstavljanju dokumenta 'Dugoročna razvojna vizija Banije' u organizaciji Ureda predsjednika RH u Glini. Nakon toga dao je izjavu za medije.

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je će na predstavljanju dokumenta 'Dugoročna razvojna vizija Banije' u organizaciji Ureda predsjednika RH.

Kazao je da je situacija teška, teža nego bilo gdje u Hrvatskoj. 'Problema je milijun. Obnova ide sporo. Tako nešto za hrvatsku državu u svjetlu iskustava koja smo imali, ne bi trebao biti problem. Ne treba Banija postati Štajerska, ali recimo kao Lika gdje se bez obzira na manjak ljudi, neke stvari događaju', kazao je.

Kazao je da je dokument vrsta javne poruke. 'Time će se baviti moj gospodarski savjet. Tu su bili predatavnici lokalne vlasti iz HDZ-a i to pozdravljam', kazao je.

Kaže da je sastanak održao u Glini jer u Petrinji nije imao gdje, a nije u redu da ser ovakvi sastanci održavaju u vojarni.

'Da smo postupali kako sam predlagao i zapomagao i donosili duboko problematične odluke dvotrećinskom većinom, situacija bi bila lakša. Te stvari zadiru duboko u privatnost i nemaju legitimitet. Da bilo bi dobro da se svi ljudi cijepe. I da, bit će sudskih tužbi sigurno', kazao je o cijepljenju.

'Ovo je od početka krivo tretirano. Neke stvari treba provesti na silu, a ovo su stvari treba rješavati razgovorom. Donijeti ovako radikalne mjere, to ljude izaziva na nezadovoljstvo', kazao je komentirajući moguću uskratu covid potpora necijepljenima.

'Što znači obavezno cijepljenje. Pod prijetnjom izravne sankcije, to je kao vojna obveza', kazao je Milanović.

Dodao je da se uvjetuje da se i djecu cijepi.

'Čovjek je danas samostalniji, svjesniji i uspravniji no ikad što ne znači da bolje vidi', dodao je.

Naglasio je da je pravni okvir jako bitan.

Kazao je da nema dvostruke kriterije kada je pravosuđe u pitanju što je Plenković jutros ustvrdio.

'Kada ti netko donira u kampanji iznos koji je jedan promil od ukupnog broja donacija, onda takvog čovjeka pitam jesi li siguran da li to želiš. Kada kažu da su spremni, ja im kaže ok, ali nema nikakvih protuusluga....Koga je to štitim i kojim ga sredstvima mogu štiti', kazao je oko devastacije uvale Vruja. Kazao je da je u njegovom premijerskom mandatu zaustavljena ilegalna izgradnja.

'Iza svega ovog stoje deseci odobrenja županije i javnih poduzeća iza kojih stoji HDZ. Ja nisam plačljiv, ne diraj mi mamu, ne diraj mi sina koji je već punoljetan. Kažem: Udri, samo ne laži!', napomenuo je.

Kazao je da 'Plenković snop svjetla preusmjerava na sebe'.

'Ako je to tamo protupravno, neka to sruši, no ja nisam toliki stručnjak dok nisam provjerio sve dokumente tko je tu u pravu. Bilo kakvim balvan revolucijama i šatorašenjem, nećemo rješiti ništa. 'rivatna imovina je privatna imovinna i jedan od temelja građanskog, liberalnog, modernog društva. Ne dizati revoluciju i naroden prosvjede....

Tagovi: Zoran Milanović, obvezno cijepljenje, Glina, Banija
PROČITAJ I OVO
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
IN MEMORIAM
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
ZAGREB - Preminuo je veliki novinar i urednik te godinama jedno od najprepoznatljivijih lica Hrvatske televizije Damir Matković.
Anušić o pregovorima s DP-om: Idemo prema konačnom rješenju
PREGOVORI
Anušić o pregovorima s DP-om: Idemo prema konačnom rješenju
ZAGREB - U srijedu je održan novi krug konzultacija između pregovaračkih timova HDZ-a i Domovinskog pokreta, a nakon toga izjavu za medije da je HDZ-ov Ivan Anušić.
Petrov: Ne mislim da je pukla stranka
SUKOB U MOST-u
Petrov: Ne mislim da je pukla stranka
ZAGREB - Ja sam želio da budu svi , a oni nisu to mogli prihvatiti, kazao je Petrov.
Vučemilović: Nama i SDP-u je došao Penava, a HDZ-u ide Radić. To je jasna poruka
SIMBOLIKA
Vučemilović: Nama i SDP-u je došao Penava, a HDZ-u ide Radić. To je jasna poruka
ZAGREB - Vesna Vučemilović iz Hrvatskih suverenista kaže da su i oni jučer bili na pregovorima koji su prošli u konstruktivnom tonu.
Selak Raspudić: Zbog Miletića sam odbila nositi listu za Europski parlament
OBJAŠNJENJE
Selak Raspudić: Zbog Miletića sam odbila nositi listu za Europski parlament
ZAGREB - Marija Selak Raspudić rekla je da zbog poštovanja kolega iz Mosta pričekala sa svojim obraćanjem za medije kako bi Most u miru predao svoju listu za europske izbore.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE