GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović: Tko je zvao Putina u Zagreb dok su ruski tenkovi već bili zagrijani?

Milanović: Tko je zvao Putina u Zagreb dok su ruski tenkovi već bili zagrijani?
PREDSJEDNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.06.2023 / 14:47
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović položio je vijenac kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana, te sudjelovao na obilježavanju 30. obljetnice obrane Velog vrha, najveće pješačke bitke Domovinskog rata u Cetinskoj krajini, prenosi HRT.

Predsjednik je nakon toga stao pred novinari i dao svoje viđenje o aktualnim događanjima. Prvo je komentirao izbore u Crnoj Gori koji se održavaju u nedjelju.

- Ne volim da se pačaju u naše poslove tako da što oni sami izaberu, to će imati. To je najpoštenije. Znam koliko su prčkali po Hrvatskoj, to i dalje pokušavaju, ja to ne projiciram na druge države. Volio bih da pobijedi racionalna proeuropska struja u Crnoj Gori, ali svi se tako predstavljaju, to je jedan festival mimikrij - rekao je Milanović čija je izjava da pozdrav ‘Slava Ukrajini‘ ima istu povijest kao i poklič ‘Za dom spremni‘ podigla puno bure.

- Znam koliko nas se discipliniralo i svaki put upozoravalo i maltretiralo, predsjednika Tuđmana prvog, da se ne koristi neki pozdrav koji je kontaminiran zbog suradnje s nacistima. Ista je stvar sa Slava Ukrajini. Što recimo nedostaje pozdravu "Domovini vjerni"? Meni je to najljepši pozdrav. Imaš deset varijacija koje mogu biti jasne i da ne štete Hrvatskoj. Idemo gledati interes zemlje, ne se blamirati. Kad mi netko dođe u skupštinu grada, na dodjelu godišnjih nagrada i iz čistog mira zloupotrijebi domaćinstvo i moju nazočnost i urla "Za dom Spremni", "Slava Ukrajini", onda ja to moram osuditi na najpristojniji mogući način. Pozivam i hrvatske političare da to ne rade, dodao je predsjednik i poručio da takve stvari u svojoj domovini ne trpi.

Milanović je komentirao činjenicu da se u posljednje vrijeme često se događaju noćne akcije, uglavnom u Zagrebu i Splitu, kada na gradskim zidovima osvanu uvredljivi grafiti.

- Nisam ja Putina zvao u Zagreb krajem siječnja 2022., već Grlić Radman i to u moje ime, preko Lavrova. Ruski tenkovi su već bili zagrijani na 70 stupnjeva. Ukrajina se borila za svoje mjesto i reputaciju i prije ruske agresije. Prva dama Ukrajine je organizirala nekoliko događanja. Jedino je moja žena svaki put bila, Plenkovićeva nije . Kada sam vidio da je "đava sriću odnio", onda sam se povukao. To se u jednom trenutku počelo pretvarati u nešto ludo, u tome ne želim sudjelovati.

- Sve simpatije za Ukrajinu dokazane kroz godine, ali o ovome sam dovoljno govorio. Svi mi imamo dosta njihove krvi na svojim rukama, dodao je Milanović.

Tagovi: Zoran Milanović, Vladimir Putin
PROČITAJ I OVO
Plenković: Uputio sam prijedlog predsjedniku o produljenju mandata ravnatelju SOA-e
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Uputio sam prijedlog predsjedniku o produljenju mandata ravnatelju SOA-e
ZAGREB - Osvrnuo se i na Praznik rada te podsjetio da je prosječna plaća povećana za vrijeme njegova mandata.
Balkanska regija ostaje bez stanovništva
OTUŽNO
Balkanska regija ostaje bez stanovništva
FRANKFURT - Bez useljavanja balkanska regija neće moći riješiti demografsku krizu, tvrdi Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Wall Street: Indeksi porasli, tehnološki sektor na meti kupaca
RAST
Wall Street: Indeksi porasli, tehnološki sektor na meti kupaca
NEW YORK - Američki su indeksi ojačali u četvrtak jer su ulagači očekivali više korporativnih zarada i ključno izvješće o radu koje se očekuje kasnije tijekom tjedna.
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
NEVRIJEME
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
SLAVONSKI BROD - Županijski centar 112 Slavonski Brod izvijestio je kako je u popodnevnim satima područje Slavonskog Broda zahvatilo nevrijeme praćeno jakom kišom i tučom.
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
POTEZI
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
ZAGREB - Mislav Kolakušić se oglasio na Facebooku i u podužoj objavi obznanio da podnosi ostavku u Saboru te da će tamo umjesto njega stranački kolega Dražan Dizdar.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE