GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović: Znamo da nema drugog pravosuđa osim HDZ-ovog pravosuđa

Milanović: Znamo da nema drugog pravosuđa osim HDZ-ovog pravosuđa
ODGOVOR PREMIJERU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.06.2021 / 11:30
Autor: SEEbiz
SINJ - Predsjednik Zoran Milanović danas je u obilasku u Sinju. Položio je vijenac kod spomenika hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, sastao se sa sinjskim gradonačelnikom Mirom Buljem, ali i sa članovima Viteškog alkarskog društva.

Milanović je komentirao jučerašnju izjavu Andreja Plenkovića da predsjednik laže kad kaže da je pravosuđe HDZ-ovo.


- On je rekao da lažem. To je riječ koju je on uveo u hrvatski politički vokabular. To je naš masovni komunikator, pitomac komunistički donio u Hrvatsku, rekao je.

- Da, pravosuđe nije HDZ-ovo. Šeks nije u HDZ-u. HDZ ne pruža grčeviti histeričan otpor imenovanja na čelu Vrhovnog suda jedne neovisne i kompetetne vrhunske kandidatkinje i osobe. To radi MOST ili ne znam Domovinski pokret ili Stranka ljubitelja napretka u okvirima zakona. To je sve HDZ i nema drugoga, to je HDZ-ovo pravosuđe. Djeca vjeruju u Djeda mraza, a znamo da ga nema. Djeca vjeruju u Sandmana, a znamo da ga nema. Kao što znamo da nema drugog pravosuđa osim HDZ-ovog pravosuđa. Ja nisam rekao da netko utječe konkretno na neku presudu, makar vjerojatno ima i toga, nego da je to sve defektno po slici i prilici HDZ-a, u to samo mala djeca ne vjeruju, ali kad odrastu - to će im se sve reći', rekao je Milanović.

Na pitanje o uhićenjima sudaca u Osijeku, Milanović kaže:

- Vidjet ćemo sada. Oni su optuženi da su skrivali novac na računu. Dobro, nitko ne skriva novac na računu. Neobična situacija. Neka im se sudi. Sve će se to dokazati u idućih 20 godina u HDZ-ovom pravosuđu. Ima vremena. Možda netko bude od nas još i živ, možda negdje u Manolićevim godinama života. A Manolić će još biti živ'.

Kada je riječ o optužbama na Lozančićev račun, Milanović je rekao da su te optužbe nemoguće .

- To je kao da pilot zrakoplova upravlja podmornom flotom. Lozančić nije mogao biti na tom sastanku, a kamoli da se bavi takvim stvarima, pa ni Cvitan', kaže.

- HDZ-ovo pravosuđe je i kada predsjednik Ustavnog suda, koji je politički sudac, jede s HDZ-ovom vrhuškom', dodao je.

Na pitanje da li mu je žao što je Branimiru Glavašu vratio odlikovanja, kazao je: 'Nije mi žao, ali nije mi drago. To je law of the land.'

Na opasku da se Glavaš slikao s portretima Hitlera i Pavelića, Milanović je kazao:

- Ja to mogu samo osuditi, ali to nije temelj da mu oduzmem odlikovanje. Koje mu je Tuđman dao. Ja mu vjerojatno ne bih dao ta odlikovanja'.

Na pitanje o Zlati Đurđević, rekao je: 'Radije bi imali Hitlera nego Zlatu Đurđević. Nemam drugog kandidata.'

Milanović je odgovarao i koja mu je najdraža navijačka pjesma. Kazao je da je to 'Dinamo ja volim', od Pips, chips & videoclips.

Tagovi: Zoran Milanović, andrej Plenković, HDZ-ovo pravosuđe, Vladimir Šeks
PROČITAJ I OVO
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ODGOVOR
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ZAGREB - "Danas u 17 sati reći ću vam što mislim o onome što je u ime Ustavnog suda danas rekao HDZ-ovac Miroslav Šeparović. A do tada pogledajte kako HDZ donosi odluke tzv. Ustavnog suda", napisao je predsjednik Milanović.
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
OŠTRO
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare s početkom u 15:30 u središnjici stranke na Iblerovom trgu.
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
STAVOVI
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
ZAGREB - Ustavni sud u petak je donio odluku prema kojoj predsjednik Republike Zoran Milanović zbog svojih istupa tijekom prdizborne kampanje, a bez prethodnog podnošenja ostavke, ne može biti mandatar za sastav buduće vlade, a ni premijer.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE