GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ministarstvo: Uvećane plaće zdravstvenim radnicima koji rade s covid bolesnicima

Ministarstvo: Uvećane plaće zdravstvenim radnicima koji rade s covid bolesnicima
PLAĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.01.2021 / 14:18
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Svi zdravstveni djelatnici u Hrvatskoj koji rade s covid-19 bolesnicima, dobit će pravedan obračun uvećanog iznosa za odrađeno vrijeme i bit će im svima plaćeno u skladu s Odlukom Vlade RH, priopćeno je u subotu iz Ministarstva zdravstva.

Ministarstvo je zatražilo od svih ravnatelja zdravstvenih ustanova izvješće o provođenju navedene odluke Vlade, a ministar zdravstva Vili Beroš poručio je da svi moraju biti pravedno plaćeni za svoj rad.

Iz Ministarstva podsjećaju da je Vlada RH 7. prosinca 2020. Odlukom o posebnoj nagradi radnicima u sustavu zdravstva, koji pružaju zdravstvenu skrbi oboljelima od bolesti COVID-19, utvrdila posebnu nagradu u iznosu od 10 posto od osnovne plaće, a koja se isplaćuje za vrijeme koje je radnik proveo na obavljanju poslova s oboljelima od bolesti COVID-19.

Dodatno, kako radnici u sustavu zdravstva ne bi bili zakinuti, točkom III. Odluke, omogućeno je da se umjesto uvećane satnice od 10 posto, za to razdoblje, radnicima može isplatiti tromjesečni prosjek plaće, ako je to za njih povoljnije.

Imajući u vidu da visina osnovne plaće ovisi o koeficijentu složenosti poslova radnog mjesta, različit je i iznos vrijednosti posebne nagrade pojedinim radnicima u sustavu zdravstva, dodaje se u priopćenju.

"Odgovornost za raspored radnika, kao i vrijeme koje su radnici proveli s oboljelima od bolesti COVID-19 je u isključivoj nadležnosti ravnatelja zdravstvenih ustanova. Radnici se raspoređuju u skladu s potrebama pojedine ustanove vezano uz skrb o pacijentima oboljelima od bolesti COVID -19 te se njihov raspored rada utvrđuje unaprijed. Stoga im za vrijeme u koje su raspoređeni na rad s COVID-19 pacijentima, i pripada navedeno uvećanje", ističu iz Ministarstva.

„Vlada RH i Ministarstvo zdravstva ovom su Odlukom omogućili da se svim djelatnicima koji skrbe o oboljelima od covid-19 uvećaju primanja“, rekao je ministar Vili Beroš.

„Na ravnateljima bolnica i stručnim službama je odgovornost da prate evidentiranje vremena djelatnika provedenog u covid odjelima, te da se pravilno obračunavaju iznosi i na vrijeme isplaćuju. Opetovano sam na to upozorio ravnatelje zdravstvenih ustanova kako bi se izbjegli nesporazumi“, dodao je Beroš.

Ministarstvo zdravstva zatražilo je od svih ravnatelja izvješće o provođenju navedene odluke Vlade kako bi se utvrdilo stvarno stanje, te ujednačila primjena Odluke o posebnoj nagradi radnicima s COVID-19 oboljelima.

Tagovi: zdravstvo, covid bolesnici, koronavirus u Hrvatskoj, Vili Beroš
PROČITAJ I OVO
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
LISTE
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
ZAGREB - Izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu tijekom dana predao je i SDP odnosno njihova koalicija Rijeke pravde.
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE