GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mislav Herman: HDZ nije zadovoljan s Tomaševićem

Mislav Herman: HDZ nije zadovoljan s Tomaševićem
KRITIKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.07.2021 / 14:52
Autor: Seebiz/h
ZAGREB - Potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Mislav Herman (HDZ) poručio je u srijedu kako su nezadovoljni s novom Gradskom upravom na čelu s Tomislavom Tomaševićem kojem zamjeraju tajna imenovanja, vraćanje uslugama donatorima, ignoriranje javnosti, netransparentnost i drugo.

"Kao neki oporbeni zastupnici trebali bi reći da nam je drago, ali iskreno ću vam reći da nam je žao. Nama je uistinu žao da je to tako i da je to toliko loše. Žao nam je zbog gotovo 200.000 zagrebačkih glasova koji su išli na ideju koja se poput balona od pjene rasprsnula gotovo u prvih 40-ak dana nove Gradske uprave", rekao je Herman na konferenciji za novinare u povodu sutrašnje prve radne sjednice Gradske skupštine.

"Tajna imenovanja, davanja poslova od povjerenja osobama od povjerenja, vraćanje uslugama donatorima, potpuno ignoriranje javnosti, potpuna netransparentnost u upravljanju - to je ono što smo dobili, a to je ono što Zagrepčanke i Zagrepčani nisu tražili", ocijenio je Herman.

Kaže da Tomašević u Gradskoj skupštini ima stabilnu većinu te da bi on sve svoje donatore, sve svoje osobe od povjerenja na "jedan vrlo lagan i legalan način mogao imenovati, međutim on taj put krši - javna imenovanja se obavljaju mimo zakonske procedure a poslovi od povjerenja se daju osobama od povjerenja". Imali su preko 1000 donatora pa se uistinu nadam, kaže Herman, kako to neće biti i 1000 unosnih poslova ili funkcija.

"Biti u ovako kratkom vremenu u dva navrata predmetom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa je uistinu nešto što nije dobro i čime nismo zadovoljni jer se krši načelo i transparentnosti, a i zakonskih procedura. Zagreb zaslužuje bolje", poručio je Herman.

Najavljuje kako će Klub gradskih zastupnika HDZ-a biti konstruktivna i oštra oporba.

"Vrlo konstruktivno i vrlo oštro ulazimo u ovu prvu radnu sjednicu Gradske skupštine. Ulazimo s jednom svojom točkom i imamo čak 13 amandmana na točku o prijedlogu ustroja i djelokruga gradskih upravnih tijela", istaknuo je.

Podsjetio je da će na sutrašnjoj sjednici Gradske skupštine gradonačelnik Tomašević predložiti ustroj i djelokrug gradskih upravnih tijela kojim se broj gradskih ureda smanjuje sa 27 na 16, i da to stupa na snagu 31. listopada.

Herman kaže da HDZ sa svojih 13 amandman želi zadržati postojeća gradska upravna tijela, a tu prije svega misle na Ured za programe i projekte EU, Gradski ured za zdravstvo i Gradski ured za branitelje. Predlažu da se izmijeni naziv Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje i da se tom uredu doda i resor ali i naziv 'poljoprivreda i šumarstvo'.

HDZ na sjednicu ide i sa svojom točkom kojom namjeravaju zadužiti gradonačelnika Tomaševića da u roku od 30 dana imenuje članove Nadzornog odbora i Uprave Zagrebačkog holdinga sukladno zakonskoj proceduri, točnije da to mora prethodno proći kroz ruke gradskih zastupnika.

Kaže da će HDZ biti i protiv novog zaduženja Grada Zagreba od 400 milijuna kuna. Smatraju da je to kršenje izbornih obećanja jer su očekivali rebalans a ne novo zaduživanje.

Tagovi: gradska skupština, Zagreb, Tomislav Tomašević, HDZ, Mislav Herman
PROČITAJ I OVO
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ODGOVOR
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ZAGREB - "Danas u 17 sati reći ću vam što mislim o onome što je u ime Ustavnog suda danas rekao HDZ-ovac Miroslav Šeparović. A do tada pogledajte kako HDZ donosi odluke tzv. Ustavnog suda", napisao je predsjednik Milanović.
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
OŠTRO
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare s početkom u 15:30 u središnjici stranke na Iblerovom trgu.
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
STAVOVI
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
ZAGREB - Ustavni sud u petak je donio odluku prema kojoj predsjednik Republike Zoran Milanović zbog svojih istupa tijekom prdizborne kampanje, a bez prethodnog podnošenja ostavke, ne može biti mandatar za sastav buduće vlade, a ni premijer.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE