GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mlada poduzetnica kojoj su zapalili Mercedes kći je Hrvoja Petrača

Mlada poduzetnica kojoj su zapalili Mercedes kći je Hrvoja Petrača
NOVI DETALJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.04.2021 / 18:10
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Tko je pod okriljem noći u četvrtak zapalio tri godine star skupocjeni Mercedes CLA u vlasništvu Montane Lorene Mikulić (24), vlasnice agencije za luksuze nekretnine, pitanje je koje si postavljaju zagrebački kriminalisti, kao i obitelj vlasnice automobila.

Provedenim očevidom u Adžijinoj ulici na zagrebačkoj Trešnjevci gdje je oko 2.40 sati buknuo požar na vozilu, policija je utvrdila da su "nepoznati počinitelji najvjerojatnije otvorenim plamenom zapalili vozilo i pritom pričinili štetu od 220.000 kuna". Osim Mercedesa, vatra je zahvatila dio obližnje parkirane Opel Insignije na kojoj se otopio plastični branik i nosač tablice.

Za tajanstvenim, maskiranim piromanima koji su iz nepoznatog razloga tim činom poslali poruku vlasnici vozila, ili pak članovima njezine obitelji, policajci intenzivno tragaju, a kriminalisti događaj tretiraju kao dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Sreća u nesreći je što nema ozlijeđenih osoba.

- Policija je utvrdila da je požar podmetnut i da mi je auto zapaljen namjerno, ali zbog tajnosti postupka ne mogu reći ništa drugo. I ne, nisam nikad ni poslovno ni privatno primala nikakve prijetnje ili upozorenja, a sve su snimile nadzorne kamere na zgradi - rekla je za Jutarnji mlada poduzetnica, iskreno se nadajući da će što prije policija razriješiti slučaj i otkriti motiv paleži. A na dan očevida, dok je čekala ishod, rekla nam je da nije odmah znala kad je začula eksploziju što se događa te da je ubrzo uočila kroz prozor da joj gori auto koji joj je prije tri godine kupila mama za oko 50.000 eura.

Inače, vlasnica Mercedesa kći je poznatih hrvatskih poduzetnika, Mirjane Mikulić i Hrvoja Petrača. Njezina majka užasnuta je paležom tijekom kojeg je uslijedila eksplozija nakon koje je slijedila neprospavana noć.

- Vjerujte, ne znam motive zbog kojih bi netko zapalio auto moje kćeri. I u četvrtak i u petak bila sam na policiji i to su me isto pitali. Ali, ja ne vidim motiv ni u poslovima vezanim uz nekretnine ni u nekim privatnim razlozima - rekla nam je Mirjana Mikulić, majka vlasnice vozila koja je u vrijeme paleži bila budna, ali je reagirala tek kad su, pretpostavlja, gume počele pucati i uslijedila je eksplozija.

S objekta ispred kojeg je auto zapaljen policija je izuzela snimku videonadzora na kojoj se vide mogući počinitelji, a jesu li ujedno oni i idejni začetnici piromanskog čina, ili su to odradili po nečijem nalogu i za neku naknadu, intenzivno se raspetljava. No, majka i kći Mikulić, kako doznajemo, osobe sa snimke nisu mogle identificirati. Susjedi u ulici s kojima smo razgovarali nisu vidjeli počinitelje, a za dvije poduzetnice kažu da, unatoč bogatstvu kojim raspolažu, žive mirnim životom i nenapadno.


I dok se one nadaju da će policija pronaći počinitelje, podsjetit ćemo da je Mirjana Mikulić bila svjedokinja na suđenju tzv. zločinačkoj u Remetincu 2000-ih. U svom je iskazu govorila o strukturi tzv. zločinačke i navela da su joj na vrhu bili Hrvoje Petrač i Nikica Jelavić te ispod njih Zoran Pripuz, a još niže braća Momčilović i Davor Zečević, koji je u međuvremenu ubijen.

Rekla je i da je nakon ubojstva Zlatka Bagarića Hrvoje Petrač organizirao dvije komemoracije. Međutim, sud tom njezinu iskazu nije vjerovao, jer kao što je poznato, nije dokazano postojanje tzv. zločinačke organizacije. U vrijeme tog suđenja puno se pisalo u medijima i o njezinu sporu s poznatim poduzetnikom Hrvojem Petračem, osuđenom za otmicu sina generala Vladimira Zagorca, u dokazivanju očinstva nad kćeri koja je rođena 25. studenoga 1996. godine.

Sutkinja je donijela presudu koja je i potvrđena nakon što je Petrač šest puta izostao s DNK testiranja. Osim što je sud ustvrdio da je Petrač otac kćeri Mirjane Mikulić, odredio mu je i plaćanje alimentacije od 3150 kuna mjesečno, i to s kamatama počevši od 30. siječnja 1997. godine. Međutim, odbijen je veći dio zahtjeva M. Mikulić i njezine kćeri za alimentacijom, koje su tražile čak 35.000 kuna s kamatama, a zbog toga su se čak obratile i Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu.

Mirjana Mikulić bila je i bivša supruga Ivana Serdarušića (62), Hrvata koji je ubijen početkom kolovoza 2018. godine u Amsterdamu u klasičnoj mafijaškoj egzekuciji. Nizozemska policija u veljači 2019. godine za njegovo je ubojstvo osumnjičila Čabu Dera (38), mađarskog državljanina koji je 5. siječnja 2019. na Banovu brdu u Beogradu ubio Nebojšu Markovića (37) i to greškom, a i to ubojstvo, kao i ubojstvo Serdarušića, zabilježile su nadzorne kamere.

Policija je navela da je Der stigao u Nizozemsku oko 8. srpnja, a onda je tri tjedna kasnije u jednom talijanskom restoranu u Amsterdamu prišao stolu za kojim je sjedio Serdarušić i pucao mu u glavu te pobjegao. Njegovo lice jasno se vidi na snimcima nadzorne kamere, a na mjestu zločina pronađeni su i tragovi njegova DNK.Osim Serdarušića i Markovića, ubio je jednog muškarca u Budimpešti, gdje je i uhićen.

Fotografija: Davor Puklavec, Pixsell

Tagovi: Mercedes CLA, Zlatko Bagarić, Zoran Pripuz, Ivan Serdarušić, Montana Lorena Mikulić, Hrvoje Petrač
PROČITAJ I OVO
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
PODRHTAVANJE TLA
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
ZAGREB - Prema prvim podacima, potres se dogodio 13 kilometara od grada Tolmezza, a osjetio se i u susjednim zemljama, uključujući Sloveniju i dio Hrvatske.
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
REAKCIJE
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin osudio je optužbe Zapada da se Rusija planira boriti protiv Europe. Nazvao ih je "potpunom besmislicom".
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
PORUKE
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
MEĐUGORJE - Nekadašnji “gazda” GNK Dinamo i bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić prekinuo je nakon godinu dana medijsku šutnju i dao veliki dvosatni intervju za Avaz TV.
Anušić: Hrvatska u potpunosti stoji uz Kosovo
SUSRETI
Anušić: Hrvatska u potpunosti stoji uz Kosovo
PRIŠTINA - Ministar obrane Ivan Anušić razgovarao je u srijedu u Prištini s kosovskim kolegom Ejupom Maqedoncijem o bilateralnoj obrambenoj suradnji i prenio mu poruku da Hrvatska "u potpunosti stoji uz Kosovo i pravo te zemlje na neovisnost", priopćilo je ministarstvo obrane (MORH).
Plenković: Nemam pojma tko je AP
PREMIJER
Plenković: Nemam pojma tko je AP
ZAGREB - S nama idu HSLS, HDS, HNS, Hrvatska stranka umirovljenika i Marijana Petir, rekao je Plenković.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE