GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MORH: Banožić nije birao stan koji koristi, ministra se nastoji kompromitirati

MORH: Banožić nije birao stan koji koristi, ministra se nastoji kompromitirati
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.11.2021 / 11:46
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministarstvo obrane odbacilo je u utorak navode iz Nacionala da je ministar Mario Banožić birao stan koji će dobiti na korištenje, ocijenivši da su zlonamjerni i neistiniti i da se njima nastoji kompromitirati ministra koji je imao pravo na stan od 92 kvadrata jer ima troje djece.

"Ministar Banožić nije birao koji će stan dobiti na korištenje, a kvadratura stana vezana je za dužnost koja se obavlja te ovisno o broju članova obitelji. S obzirom da ima troje djece, ministar je imao pravo na stan veće kvadrature", tvrdi u priopćenju Ministarstvo obrane.

Ističu kako su neistinite tvrdnje da je Banožić sam sebi dodijelio stan od 92 četvorna metra u samom srcu Zagreba da na posao može ići pješice, kako glasi naslov današnjeg članka u tjedniku Nacional. Pritom se pozivaju na uredbu kojom se propisuju mjerila i kriteriji dodjele na korištenje nekretnina za potrebe tijela državne uprave ili drugih tijela korisnika državnog proračuna te drugih osoba.

Ministarstvo također opovrgava navode Nacionala da je Banožić taj stan dao luksuzno urediti, pri čemu su Državne nekretnine pokušale prikriti kako je na uređenje potrošeno 200.000 kuna.

Kažu da je stan koji Banožić trenutno koristi dulje vrijeme bio prazan i zapušten i da je u njega u nekoliko navrata provaljivano, te demantiraju da je bio uređivan za ministra.

"Navedeni stan djelomično je bio uređen i prije nego što je predan na korištenje ministru Banožiću. Bitno je napomenuti kako se radi o trajnom ulaganju u imovinu, a ne za potrebe određenih korisnika. Navedeni stan trenutačno koristi ministar Banožić, a nakon isteka njegova mandata taj će stan biti predan nekom drugom korisniku", stoji u priopćenju.

Ističu da je u nadležnosti tvrtke Državne nekretnine upravljanje nekretninama i njihovo stavljanje u funkciju, a u stanove za službene potrebe ulaže se sukladno godišnjim planovima kako bi se povećala vrijednost imovine, postiglo bolje funkcionalno i tehničko stanje te ostvarili uvjeti za popunjavanje kapaciteta.

Tagovi: Mario Banožić, Ministarstvo obrane
PROČITAJ I OVO
Tomašević: Svima nam je u interesu da se plaća prema količni odloženog otpada
PORUKE
Tomašević: Svima nam je u interesu da se plaća prema količni odloženog otpada
ZAGREB - Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević danas je otvara obnovljenu Osnovnu školu Miroslava Krleže, nakon čega je održao i redovnu konferenciju za medije. Što se tiče škole, riječ je o prvoj zgradi odgojno-obrazovne namjene, cjelovito obnovljenoj nakon potresa sredstvima Europske unije. Obnovu još čeka ukupno 12 škola u Zagrebu.
Milanović usporedio Plenkovića s Titom: Srušio je most na Neretvi da bi sagradio novi
PREDSJEDNIK
Milanović usporedio Plenkovića s Titom: Srušio je most na Neretvi da bi sagradio novi
ZAGREB -  Plenković je Tito. Tito je srušio most pa gradio novi, bolji i tumačio ga kao svoju genijalnost. Na kraju ćemo dobiti još dva čađava karburatora, rekao je Milanović.
Zviždačica iz Državnih nekretnina: Banožić sam je sebi birao stan
PROGOVORILA
Zviždačica iz Državnih nekretnina: Banožić sam je sebi birao stan
ZAGREB - Koncem proteklog tjedna, na vrhuncu interesa javnosti za okolnosti pod kojima je državna tvrtka Državne nekretnine u vrlo kratkom roku obnovila stan u kojem živi Zvonimir Frka-Petešić, predstojnik Ureda premijera Andreja Plenkovića.
Tedros bez protivnika u utrci za ostanak na čelu WHO-a
WHO
Tedros bez protivnika u utrci za ostanak na čelu WHO-a
ŽENEVA - Tedros Adhanom Ghebreyesus, poznat po svojoj ulozi u globalnoj borbi protiv covida-19, u utorak će biti bez protivnika za nominaciju za ostanak na čelu Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).
Hrvatska i dalje stagnira u svjetskom Indeksu percepcije korupcije
KORUPCIJA
Hrvatska i dalje stagnira u svjetskom Indeksu percepcije korupcije
ZAGREB – Hrvatska već treću godinu zaredom stagnira po broju bodova na Indeksu percepcije korupcije Transparency Internationala (TI), navodi se u godišnjem izvješću svjetske organizacije za borbu protiv korupcije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE