GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Moskva lutrijom vabi na cijepljenje: zgoditak je automobil

Moskva lutrijom vabi na cijepljenje: zgoditak je automobil
LUTRIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.06.2021 / 14:05
Autor: SEEbiz / H
MOSKVA - Moskovski gradonačelnik Sergej Sobjanjin objavio je u nedjelju da će uvesti lutriju na kojoj će zgoditak biti osobni automobil kako bi ohrabrio skeptike da se cijepe protiv koronavirusa u Rusiji suočenoj s rastućim novim valom zaraze.

Zbog naglog porasta zaraženih koronavirusom, Sobjanjin je u subotu objavio da će dani od 15. do 19. lipnja biti neradni te da će se do 20. lipnja svi barovi, restorani i ostala mjesta zatvarati najkasnije u 23 sata.

Svakog tjedna na raspolaganju će biti pet automobila u vrijednosti milijun rubalja svaki (11.500 eura), navedeno je.

"Međutim, naravno da je glavni zgoditak osobi koja odluči cijepiti se neusporediv s bilo kakvim automobilom", ustvrdio je Sobjanjin pa poručio "Glavni zgoditak je njihovo vlastito zdravlje i duhovna ravnoteža".

U subotu je Sobjanjin naredio zatvaranje igrališta za djecu u blizini trgovačkih centara i parkova sve do 20. lipnja i pozvao je zaposlenike da rade od kuće kad god je to moguće, a zabranio je i posluživanje u restoranima od 23 sata navečer do 6 ujutro.

Rusija je u nedjelju potvrdila 14.723 novih slučajeva koronavirusa od čega 7.704 u Moskvi, glavnome gradu koji je najveće žarište pandemije u toj zemlji.

Ukupno je Rusija do danas potvrdila 5.208.687 zaraženih koronavirusa od čega 126.430 smrti.

Kampanja cijepljenja počela je u prosincu no sporo napreduje zbog nepovjerenja stanovništva u cjepivo.

Od prosinca je jedva 18 milijuna primilo prvu dozu, što je oko 12 posto populacije, prema službenim podacima.

Tagovi: Moskva, cijepljenje protiv koronavirusa, lutrija, Sergej Sobjanjin
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE