GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mrak-Taritaš: Vlada priznala da obnova Zagreba ne postoji

Mrak-Taritaš: Vlada priznala da obnova Zagreba ne postoji
KRITIKA VLASTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.08.2021 / 12:02
Autor: SEEbiz/h
ZAGREB - Saborska zastupnica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš u četvrtak je za najave da se pripremaju izmjene Zakona obnovi rekla kako je time Vlada priznala da obnova Zagreba nakon potresa ne postoji.

"Nakon što je ministar Horvat samouvjereno demantirao moje tvrdnje da obnove nema, danas se u medijima javljaju izvori iz Vlade koji govore točno to - da je Zakon neprovediv i da se prema postojećim propisima ne može pomaknuti s mrtve točke", istaknula je Mrak-Taritaš u priopćenju.

Ustvrdila je kako prije svega treba imati na umu što je cilj obnove i to je obnova oštećenih kuća i zgrada, "a ne skupljanje nepreglednih hrpa papira i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa".

Ocijenila je i da ciljevi obnove trebaju uključivati cjelovitu obnovu Zagreba kroz transformaciju pojedinih blokova.

"Vlada mora konačno donijeti odluku da se ide u sustavnu obnovu Zagreba i onda jasno definirati ciljeve, rokove i izvršitelje", naglasila je Mrak-Taritaš te upozorila da Vlada uopće ne razmišlja o problemu poskupljenja građevinskog materijala i nedostatka radne snage.

"Čak i da Vlada sve savršeno posloži na papiru, ako obnovu nema tko raditi jasno je da od nje neće biti ništa", poručila je.

Zaključila je da će bez sustavnog pristupa zakonske izmjene koje najavljuje Vlada biti "još jedna obmana, a obnovu i dalje neće vidjeti nitko osim ministra Horvata".

Tagovi: Anka Mrak-Taritaš , Obnova, Zagreb, potres
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE