GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MUP Srbije: Kretanje objekta u Savi poklapa se s kretanjem Periševog mobitela

MUP Srbije: Kretanje objekta u Savi poklapa se s kretanjem Periševog mobitela
TVRDNJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.01.2022 / 19:03
Autor: SEEbiz / H
BEOGRAD - Snimka na kojoj se vidi kretanje jednog objekta u Savi poklapa se s kretanjem mobitela Mateja Periša, rekla je srbijanska policija u srijedu nakon što je pregledala stotine sati snimki sa svih nadzornih kamera s trase kretanja nestalog Hrvata i okolice i napravila kompletnu rekonstrukciju njegovog kretanja.

"Lociranjem Matejevog telefona preko baznih stanica indikativno je bilo kretanje jednog objekta u rijeci Savi. Vrijeme i trasa kretanja ovog objekta u rijeci se poklapa s kretanjem Matejevog telefona. U ovom kadru, ka ušću Save u Dunav, vidjet ćete objekt. Vrijeme i mjesto se poklapaju s kretanjem Matejevog telefona", priopćio je MUP Srbije govoreći o snimci na kojoj se vidi da neki objekt ili osoba pluta rijekom Savom.

Tu snimku je danas komentirao i načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac, nakon što su predstavnici hrvatske policije boravili u Beogradu, koji je potvrdio da je autentična i da je nastala u noći kada je Matej nestao.

Periševo kretanje rekonstruirano je od trenutka izlaska iz kluba Gotik u Beton hali "u 1:43 sati do silaska do Save, u 1:52 sata, odakle mu se gubi svaki trag", navedeno je u priopćenju.

Na temelju pregleda svih snimki nadzornih kamera jasno je da Periš, od trenutka izlaska iz Beton hale, osim taksista kojeg je zaustavio i s kojim je policija obavila obavijesni razgovor, nije bio u kontaktu ni s jednom drugom osobom, navodi MUP.

U dosadašnjem tijeku istrage srbijanska policija je obavila razgovor s Periševim prijateljima koji su te večeri bili s njim, osobljem kluba Gotik i svim svjedocima, a na temelju svih tih izjava "isključena je svaka mogućnost" da je njegovom nestanku prethodio sukob ili tučnjava, stoji u priopćenju.

Policija 13 dana ulaže "maksimalne napore i poduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti" kako bi pronašli nestalog Splićanina, a posredstvom Interpola obaviještene su i policije zemalja u okruženju.

Srbijanski MUP ponovio je danas apel medijima "da se zbog osjetljivosti teme, suosjećanja s roditeljima i obitelji nestalog mladića i remećenja daljeg tijeka istrage, ne šire dezinformacije i ne plasiraju neprovjerene snimke kojima insinuiraju navodne scenarije koji su prethodili nestanku".

U današnjem priopćenju MUP je izvjestio da se kompletna rekonstruikcija kretanja Mateja Periša može preuzeti sa FTP servera ministarstva.

Tagovi: Matej Periš, klub Gotik, MUP Srbije, Aleksandar Vulin, Nenad Periš, Beograd
PROČITAJ I OVO
Prosvjed protiv ZCGO-a: U Resniku se želi izgraditi još gori Jakuševec
NEZADOVOLJSTVO
Prosvjed protiv ZCGO-a: U Resniku se želi izgraditi još gori Jakuševec
ZAGREB - Prosvjedom uoči sjednice Gradse skupštine, udruga Resnik, kao i osam Vijeća mjesnih odbora, upozorili su na štetnost projekata Zagrebačkog centra za gospodarenje otpadom (ZCGO) poručivši da se u time u Resniku želi izgraditi novi, još gori Jakuševec.
Rusija napala 40 gradova u regijama Donjecku i Luhansku
AGRESIJA
Rusija napala 40 gradova u regijama Donjecku i Luhansku
ZAGREB - Ruske snage napale su više od 40 gradova u regijama Donjecku i Luhansku na istoku Ukrajine, rekla je ukrajinska vojska a prenosi BBC u četvrtak.
Malenica poslao negativno mišljenje o pomilovanju Mustača i Perkovića
POMILOVANJE
Malenica poslao negativno mišljenje o pomilovanju Mustača i Perkovića
ZAGREB - Iz Ministarstva pravosuđa i uprave u četvrtak poslijepodne u Ured predsjednika Republike otpremljeno je negativno mišljenje o molbi za pomilovanje Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, osuđenih za ubojstvo hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića 1983. godine u Njemačkoj.
Raspudić: Nisam siguran da neće biti incidenata u BiH
NESTABILNO
Raspudić: Nisam siguran da neće biti incidenata u BiH
ZAGREB - Zastupnik Mosta Nino Raspudić bio je gost N1 Newsnighta i komentirao situaciju u Bosni i Hercegovini.
Turska se i dalje protivi da Švedska i Finska pristupe NATO-u
PROTIVLJENJE
Turska se i dalje protivi da Švedska i Finska pristupe NATO-u
ZAGREB - Turska se i dalje protivi da Švedske i Finska pristupe NATO-u, a stvari se nisu promijenile niti u srijedu kasno navečer nakon višesatnih razgovora turskih, švedskih i finskih diplomata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE