GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MUP Srbije: Kretanje objekta u Savi poklapa se s kretanjem Periševog mobitela

MUP Srbije: Kretanje objekta u Savi poklapa se s kretanjem Periševog mobitela
TVRDNJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.01.2022 / 19:03
Autor: SEEbiz / H
BEOGRAD - Snimka na kojoj se vidi kretanje jednog objekta u Savi poklapa se s kretanjem mobitela Mateja Periša, rekla je srbijanska policija u srijedu nakon što je pregledala stotine sati snimki sa svih nadzornih kamera s trase kretanja nestalog Hrvata i okolice i napravila kompletnu rekonstrukciju njegovog kretanja.

"Lociranjem Matejevog telefona preko baznih stanica indikativno je bilo kretanje jednog objekta u rijeci Savi. Vrijeme i trasa kretanja ovog objekta u rijeci se poklapa s kretanjem Matejevog telefona. U ovom kadru, ka ušću Save u Dunav, vidjet ćete objekt. Vrijeme i mjesto se poklapaju s kretanjem Matejevog telefona", priopćio je MUP Srbije govoreći o snimci na kojoj se vidi da neki objekt ili osoba pluta rijekom Savom.

Tu snimku je danas komentirao i načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac, nakon što su predstavnici hrvatske policije boravili u Beogradu, koji je potvrdio da je autentična i da je nastala u noći kada je Matej nestao.

Periševo kretanje rekonstruirano je od trenutka izlaska iz kluba Gotik u Beton hali "u 1:43 sati do silaska do Save, u 1:52 sata, odakle mu se gubi svaki trag", navedeno je u priopćenju.

Na temelju pregleda svih snimki nadzornih kamera jasno je da Periš, od trenutka izlaska iz Beton hale, osim taksista kojeg je zaustavio i s kojim je policija obavila obavijesni razgovor, nije bio u kontaktu ni s jednom drugom osobom, navodi MUP.

U dosadašnjem tijeku istrage srbijanska policija je obavila razgovor s Periševim prijateljima koji su te večeri bili s njim, osobljem kluba Gotik i svim svjedocima, a na temelju svih tih izjava "isključena je svaka mogućnost" da je njegovom nestanku prethodio sukob ili tučnjava, stoji u priopćenju.

Policija 13 dana ulaže "maksimalne napore i poduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti" kako bi pronašli nestalog Splićanina, a posredstvom Interpola obaviještene su i policije zemalja u okruženju.

Srbijanski MUP ponovio je danas apel medijima "da se zbog osjetljivosti teme, suosjećanja s roditeljima i obitelji nestalog mladića i remećenja daljeg tijeka istrage, ne šire dezinformacije i ne plasiraju neprovjerene snimke kojima insinuiraju navodne scenarije koji su prethodili nestanku".

U današnjem priopćenju MUP je izvjestio da se kompletna rekonstruikcija kretanja Mateja Periša može preuzeti sa FTP servera ministarstva.

Tagovi: Matej Periš, klub Gotik, MUP Srbije, Aleksandar Vulin, Nenad Periš, Beograd
PROČITAJ I OVO
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ODGOVOR
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ZAGREB - "Danas u 17 sati reći ću vam što mislim o onome što je u ime Ustavnog suda danas rekao HDZ-ovac Miroslav Šeparović. A do tada pogledajte kako HDZ donosi odluke tzv. Ustavnog suda", napisao je predsjednik Milanović.
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
OŠTRO
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare s početkom u 15:30 u središnjici stranke na Iblerovom trgu.
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
STAVOVI
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
ZAGREB - Ustavni sud u petak je donio odluku prema kojoj predsjednik Republike Zoran Milanović zbog svojih istupa tijekom prdizborne kampanje, a bez prethodnog podnošenja ostavke, ne može biti mandatar za sastav buduće vlade, a ni premijer.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE