GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mura noćas bila najviša u povijesti, situacija je pod kontrolom

Mura noćas bila najviša u povijesti, situacija je pod kontrolom
SMIRIVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.08.2023 / 08:08
Autor: SEEbiz
ČAKOVEC - Vodostaj Save na vodomjeru Rugvica dosegnuo je 950 centimetara noćas oko 3 sata i od onda je u laganom opadanju,

rekao je jutros Tomislav Novosel iz Hrvatskih voda, koji očekuje da vodostaji na tom području tijekom današnjeg dana više neće rasti.

Međimurci su proveli još jednu besanu noć, najkritičnije je u Murskom Središću, a problemi su i u Svetom Marinu na Muri gdje žurne službe pokušavaju zaustaviti dotok vode u kuće budući da je Mura ponovo dosegla rekordan vodostaj, a Drava je imala veliki dotok vode iz Slovenije i Austrije.

"Danas su rekordi Mure ponovno srušeni jer je 543 centimetra trenutno vodostaj rijeke Mure kod Murskog Središća. To je najviše ikad zabilježeno", rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec za Hrvatski radio te dodao da su također pratili situaciju na rijeci Dravi koja je cijeli dan imala veliki dotok vode iz Austrije i Slovenije i visoke vodostaje.

su proveli još jednu besanu noć, najkritičnije je u Murskom Središću, a problemi su i u Svetom Marinu na Muri gdje žurne službe pokušavaju zaustaviti dotok vode u kuće budući da je Mura ponovo dosegla rekordan vodostaj, a Drava je imala veliki dotok vode iz Slovenije i Austrije.

"Danas su rekordi Mure ponovno srušeni jer je 543 centimetra trenutno vodostaj rijeke Mure kod Murskog Središća. To je najviše ikad zabilježeno", rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec za Hrvatski radio te dodao da su također pratili situaciju na rijeci Dravi koja je cijeli dan imala veliki protok vode iz Austrije i Slovenije i visoke vodostaje.

Zbog toga je, kaže, ekipa stanovnika, mještana i dobrovoljnih vatrogasnih društava radila cijele noći na učvršćivanju nasipa kod naselja Pušćine i Gornji Hrašćan u općini Nedelišće kako se ne bi ponovio najgori scenarij od prije 10 godina.

Sinoć je bio i stanak s donjomeđimurskim načelnicima općina s obzirom na visoki vodostaj rijeke Mure kod Goričana, gdje se Mura ulijeva u Dravu.

"Na rijeci Muri imali smo desetak potencijalno ugroženih kuća. one su bile zaštićene zečjim nasipima, vrećama s pijeskom i to smo prevenirali na području Murskog Središća, Svetog Martina na Muri i Poturena, no, za sada nema većih problema, ali ima manjih šteta koje će se vrlo brzo sanirati", izvijestio je.

Što se tiče općine Nedelišće i rijeke Drave, dodao je, sjećamo se svi velike katastrofe iz 2014. i činimo sve, pušemo i na hladno da se to ne dogodi.

Tagovi: rijeka Mura, Hrvatske vode
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Indeksi porasli, tehnološki sektor na meti kupaca
RAST
Wall Street: Indeksi porasli, tehnološki sektor na meti kupaca
NEW YORK - Američki su indeksi ojačali u četvrtak jer su ulagači očekivali više korporativnih zarada i ključno izvješće o radu koje se očekuje kasnije tijekom tjedna.
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
NEVRIJEME
Kataklizma u Slavonskom Brodu, grad se zabijelio od tuče
SLAVONSKI BROD - Županijski centar 112 Slavonski Brod izvijestio je kako je u popodnevnim satima područje Slavonskog Broda zahvatilo nevrijeme praćeno jakom kišom i tučom.
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
POTEZI
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
ZAGREB - Mislav Kolakušić se oglasio na Facebooku i u podužoj objavi obznanio da podnosi ostavku u Saboru te da će tamo umjesto njega stranački kolega Dražan Dizdar.
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PORUKE
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PARIZ - Francuski predsjednik Emmanuel Macron nije promijenio mišljenje o potencijalnom raspoređivanju zapadnih trupa u Ukrajini. U razgovoru za The Economist potvrdio je da i dalje ostaje pri svojim riječima o mogućnosti raspoređivanja savezničkih trupa u Ukrajini.
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
TEORIJA
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
ČAKOVEC - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju nove zgrade Srednje škole Čakovec, a tom prilikom dao je izjavu za medije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE