GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Musk kaže da će podržati DeSantisa ako se guverner Floride kandidira za predsjednika

Musk kaže da će podržati DeSantisa ako se guverner Floride kandidira za predsjednika
PODRŠKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.11.2022 / 08:26
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Milijarder Elon Musk rekao je u petak da će podržati Rona DeSantisa 2024. ako se guverner Floride, koji je nedavno izborio drugi mandat, bude kandidirao za predsjednika.

DeSantis je ranije ovog mjeseca pobijedio demokratskog protukandidata Charlieja Crista za gotovo 20 postotnih bodova da bi bio ponovno izabran za guvernera Floride i učvrstio se kao najveća zvijezda Republikanske stranke u usponu.

Politički stručnjaci daju visoke ocjene DeSantisu, koji se smatra potencijalnim protukandidatom bivšem predsjedniku Donaldu Trumpu u izboru republikanskih predsjedničkih kandidata 2024. godine. Trump je prije 10 dana objavio da se ponovno kandidira za izbore 2024.

“Moja preferencija za predsjednika 2024. je netko razuman i centrist. Nadao sam se da će to biti slučaj s Bidenovom administracijom, ali dosad sam se razočarao", rekao je Musk na Twitteru.

“Da”, odgovorio je u tweetu na pitanje hoće li podržati DeSantisa 2024.

“Podsjetimo, bio sam veliki pristaša predsjedništva Obame i Bidena i (nevoljko) glasao za Bidena umjesto Trumpa”, rekao je vlasnik Twittera.

Musk je prethodno u lipnju rekao da je sklon podršci DeSantisa za predsjednika 2024. i dodao da će guverner Floride lako pobijediti Bidena na izborima.

Kada su ga tada pitali o Muskovoj podršci, DeSantis se našalio: "Pozdravljam podršku Afroamerikanaca, što da kažem." Musk, koji je bijelac, odrastao je u Južnoj Africi.

DeSantis je posebno popularan među konzervativcima zbog preuzimanja vodstva u pitanjima kulturnog rata koja se tiču rase i spola. Njegovo guvernerstvo obilježeno je njegovim odbijanjem zdravstvenih ograničenja povezanih s pandemijom, donošenjem zakona koji ograničava rasprave o LGBTQ pitanjima u školama i svađom s Waltom Disneyem oko zakona.

Musk je pozvao Amerikance da izaberu republikanski Kongres na središnjim izborima u SAD-u ranije ovog mjeseca kako bi bili protuteža Bidenovim demokratima. Međutim, demokrati su prkosili republikanskim nadama za "crveni val" na sredini mandata i zadržali kontrolu nad Senatom, dok su republikanci osvojili samo tijesnu većinu u Zastupničkom domu.

Tagovi: Elon Musk, Ron DeSantis, Donald Trump, Joe Biden, Florida
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE