GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Na autocesti kod Jastrebarskog prevrnuo se autobus, ima ozlijeđenih

Na autocesti kod Jastrebarskog prevrnuo se autobus, ima ozlijeđenih
NESREĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.01.2021 / 07:34
Autor: SEEbiz / Index.hr
KARLOVAC - Noćas oko 02,22 sati na A1 kod izlaza Jastrebarsko u smjeru Zagreba došlo je do slijetanja i prevrtanja autobusa "Autoprevoz Pozega", javila je policija.

Prema do sada prikupljenim informacijama ima više ozlijeđenih, no iz policije dodaju kako nemaju saznanja da je netko smrtno stradao.

Indexu su iz zagrebačke policije kako još ne znaju ni koliko je točno ozlijeđenih.

"Očevid je još uvijek u tijeku", rekli su nam iz PU zagrebačke.

Nove informacije očekuju se uskoro.

Zbog prevrtanja autobusa između čvorova Jastrebarsko i Donja Zdenčina u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat, javlja HAK.

Za kamione s prikolicama i tegljače iz smjera unutrašnjosti nema prohodnih cesta prema Rijeci ili Istri, a prema Dalmaciji mogu voziti autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina, upozoravaju iz HAK-a.

Snijeg i susnježica mjestimice padaju u Istri, Hrvatskom primorju, te većem dijelu unutrašnjosti, a u priobalju puše bura, povremeno sa olujnim udarima. U prekidu su pojedine trajektne i katamaranske linije. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski, a ponegdje ima i magle pa iz Hrvatskog autokluba (HAK) pozivaju vozače na oprez.

Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo II, državnu cestu DC1, staru cestu kroz Gorski kotar i državnu cestu Kapela-Žuta Lokva-Senj.

Zbog vjetra za sav promet zatvorena je Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene.

Samo za osobna vozila otvoreni su autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje, autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja, državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, DC25 Gospić-Karlobag te Paški most.

Na A7 Draga-Šmrika, Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 metara, autobuse na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu i osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom.

Zbog vjetra u prekidu su katamaranske linije Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Novalja-Rab-Rijeka te trajektne linije Stinica-Mišnjak, Prizna-Žigljen, Lopar-Valbiska i Porozina-Brestova dok katamaranska linija Ist-Zapuntel-Brgulje-Molat-Zadar plovi bez pristajanja u luci Zapuntel.

Tagovi: prevrtanje autobusa, Jastrebarsko
PROČITAJ I OVO
Lacković: Bit ću dio pregovaračkog tima DP-a
NAJAVE
Lacković: Bit ću dio pregovaračkog tima DP-a
KOPRIVNICA - Nezavisni Željko Lacković koji je u IV. izbornoj jedinici preferencijalnim glasovima s liste Domovinskog pokreta, Pravo i pravda, Nezavisni, DHSS i Zelena lista osvoji saborski mandat, rekao je u četvrtak Hini da neće solirati nego će biti dio pregovaračkog tima DP-a i partnera.
Svjetske agencije: Pred Hrvatskom su teški dani političkih pregovora
REALNO
Svjetske agencije: Pred Hrvatskom su teški dani političkih pregovora
ZAGREB - Pred Hrvatskom su, nakon parlamentarnih izbora održanih u srijedu, teški pregovori za formirajnje vladajuće većine ili nestabilno razdoblje s manjinskom vladom, ocjenjuju u četvrtak svjetske agencije.
Šalaj: DP može biti zadovoljan, a Grbin je još sinoć trebao podnijeti ostavku
ANALITIČARI
Šalaj: DP može biti zadovoljan, a Grbin je još sinoć trebao podnijeti ostavku
ZAGREB - U mreži Prvog HRT-a gostovali su politolog Berto Šalaj i komunikologinja Nikolina Borčić. Analizirali su tko ima razloga za zadovoljstvo, a tko će morati na ozbiljno preispitivanje te koliko će teško biti sastaviti novu Vladu.
Predstavnik Bošnjaka Hodžić izabran u Sabor, upao i Furio Radin
MANJINCI
Predstavnik Bošnjaka Hodžić izabran u Sabor, upao i Furio Radin
ZAGREB - Armin Hodžić, kandidat Nacionalne koordinacije Bošnjaka u Hrvatskoj, preuzeo je od Ermine Lekaj Prljaskaj (Unija Albanaca u Hrvatskoj) zastupanje pet nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru, pokazuju rezultati saborskih izbora održanih u srijedu.
Eurobarometar: Raste interes Hrvata za europske izbore
INTERES
Eurobarometar: Raste interes Hrvata za europske izbore
ZAGREB - Interes Hrvata za predstojeće europske izbore značajno je veći nego prije pet godina, pokazuju u srijedu rezultati posljednjeg Eurobarometra prije izbora novog saziva Europskog parlamenta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE