GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Na Bregani kolona deset kilometara

Na Bregani kolona deset kilometara
KOLONE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.12.2020 / 08:31
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Iz Hrvatskog autokluba (HAK) upozoravaju u subotu navečer na gužve, kolone i višesatna čekanja na važnijim graničnim prijelazima, a navode među ostalim i kako je iz smjera Ljubljane pred graničnim prijelazom Bregana kolona duga oko 10 kilometara.

Pojačan je promet na važnijim cestama i graničnim prijelazima. Gužve su i kolone na važnijim graničnim prijelazima sa Slovenijom na ulasku te Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na izlasku iz zemlje, a zbog aktualnih kontrola i pojačanog prometa na nekim su graničnim prijelazima čekanja višesatna. Pojačan je promet na cestama kroz Sloveniju prema Hrvatskoj, osobito na cestama prema graničnom prijelazu Bregana, upozoravaju iz HAK-a.

Zbog strogih epidemioloških kontrola cijelu su subotu, drugi dan zaredom, bile kilometarske kolone na graničnim prijelazima, a na Bregani, gdje se čekalo desetak sati, bio je kolaps.

Tijekom dana preko Bregane u Hrvatsku je ušlo oko 5000 automobila i 21.000 putnika, a revoltirani putnici nezadovoljstvo su izražavali trubljenjem.

Milan Kreš, voditelj smjene na GP Bregana, za Dnevnik HRT-a objasnio je da se za svakog putnika mora evidentirati putuje li u Hrvatsku ili je u tranzitu. Ako ide u Hrvatsku, mora imati negativan PCR test i prijaviti točnu adresu. Ako nema test, odlazi u izolaciju dok ne obavi testiranje u Hrvatskoj.

Više od 70 posto putnika je u tranzitu kroz Hrvatsku, ali svakog takvog putnika je na graničnom prijelazu potrebno evidentirati.

Tri dana prije zabrane napuštanja županija, gužve su bile i u autobusnom prometu gdje su sve rezervacije popunjene na linijama koje iz Zagreba voze prema Dalmaciji i Slavoniji.

Tagovi: Bregana, Ljubljana, PCR test, gužve na granicama
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE