GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Na Rebru otkazane sve operacije koje nisu hitne

Na Rebru otkazane sve operacije koje nisu hitne
VIRUS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.02.2020 / 22:59
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Na KBC-u Rebro otkazane su sve operacije koje nisu hitne kako bi se zaštitili već hospitalizirali pacijenti i medicinsko osoblje od dolazaka pacijenata koji nisu u hitnom postupku niti spadaju u ugroženu skupinu, a mogući su i nositelji virusa.

“Ispraznili smo zgradu u kojoj inače radi Klinika za psihološku medicinu i tu će, bude li trebalo, biti dodatna karantena u Zagrebu za zaražene koronavirusom. Cijela je zgrada dezinficirana i spremna za eventualni prijem pacijenata.

Naime, riječ je o dodatnom kapacitetu ako bi onaj Infektivne klinike “Dr. Fran Mihaljević” bio nedostatan. Također smo dogovorili da će se o pacijentima u tom slučaju brinuti liječnici Klinike za plućne bolesti Jordanovac. Osim toga, do daljnjeg se zabranjuju svi posjeti pacijentima te odgađaju operacije koje nisu hitne i kontrolni pregledi”, rekao nam je prof. dr. Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb koji se od prošlog tjedna priprema za mogući prijem zaraženih Covidom-19.

To znači da posjeta nema ne samo na odjelima na kojima leže pacijenti poput onkoloških, transplantiranih, hematoloških i pedijatrijskih koji su bili imunološki kompromitirani već i prije problema s koronavirusom i gdje su bili ograničeni posjeti zbog gripe, nego za sve. Očito je prvi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj dodatno pojačao zaštitne mjere u zdravstvenim ustanovama.

“Imamo dovoljno zaštitnih sredstava, i to ne bi trebao biti problem. Povećava se nadzor i za one pacijente koji dolaze u bolnicu, poglavito na hitni prijem. Tako je nekoliko ‘boksova’ predviđeno za moguće pacijente sa sumnjom na koronavirus”, objašnjava prof. dr. Ćorušić. No, dodaje, stopostotne zaštite nema.

Kako saznajemo iz liječničkih krugova, mnogi su ovih dana odustali od putovanja, osobito na kongrese izvan Hrvatske, i to čak i bez preporuke bolničkog vodstva. Naime, kažu, nije problem samo u tome da se mogu zaraziti virusom, nego u činjenici da je Covid-19 pokrenuo niz procedura u tranzitu putnika pa se većina boji mogućih komplikacija tijekom putovanja.

Tagovi: KBC Rebro, Ante Ćorušić, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Sergej Trifunović pušten na slobodu dva dana nakon hapšenja
NA SLOBODI
Sergej Trifunović pušten na slobodu dva dana nakon hapšenja
BEOGRAD - Glumcu Sergeju Trifunoviću poslije saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu ukinuto je zadržavanje.
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
REAKCIJE
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
ZAGREB - Zastupnika mađarske nacionalne manjine Roberta Jankovicsa zateklo je novinarsko pitanje predsjedniku Zoranu Milanoviću je li zbog njega on kontaktirao premijera Mađarske Viktora Orbana.
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
JASNA PORUKA
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
ČAKOVEC - Međimurski župan Matija Posavec osvojio je dva mandata sa svojom Nezavisnom platformom Sjever te je za N1 televiziju komentirao rezultate izbor, s kim bi mogao koalirati, ali i upozorenje Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar Vlade.
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
PRIZNANJE
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević danas je izjavio da je protuustavna odluka Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću da ne može biti mandatar ni premijer, te da će Možemo! podržati koga god SDP predloži za mandatara.
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
ODJECI
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
BERLIN - Mediji s njemačkoga govornog područja u analizama izbora u Hrvatskoj ukazuju na predstojeće mukotrpno sastavljanje vlade i ne isključuju mogućnost novih izbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE