GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Na Višem sudu u Podgorici otkrivena rupa u zidu:

Na Višem sudu u Podgorici otkrivena rupa u zidu:
BIZARNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.09.2023 / 08:26
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Nakon što su u ponedjeljak službenici crnogorskoga Višeg suda otkrili rupu u zidu depoa te institucije u kojemu se skladišti dokazni materijal, alarmirali su policiju, a podgorički su mediji počeli nagađati što je od dokaza nestalo.

Predsjednik Višeg suda Boris Savić jučer je prekinuo špekulacije i ustvrdio da nijedan od sudskih spisa ni dokaza nije ukraden.

"Ustanovili smo da su predmeti u depou pomaknuti s dotadašnjeg mjesta. Obavljen je popis, gotovo ništa ne nedostaje. Konstatirano je da su predmeti ispreturani. Informacije o tomu da je nešto ukradeno nisu istinite”, kazao je Savić. Unatoč tomu što je u depou Višeg suda u Podgorici samo u posljednje dvije godine uskladišteno gotovo deset tona droge koja je služila kao dokazni materijal, Savić smatra da se nije radilo o pokušaju pljačke, već pripremi pokušaja bijega.

“Sumnjamo da je meta bio lagan pristup sudu i prostoriji za zadržavanje", kazao je Savić, dodavši da su zaposlenici Višeg suda na dobro skrivenom mjestu pronašli samo otvor tunela. “Riječ je o tomu da je ovaj otvor pravljen dulje vrijeme, na što ukazuju njegove dimenzije", kazao je Savić.

Nešto kasnije policija je otkrila drugi kraj tunela u desetak metara udaljenoj stambenoj zgradu u stanu koji je iznajmljen prije dva mjeseca, no nisu pronašli počinitelje. Ministar unutarnjih poslova Crne Gore Filip Adžić rekao je da se radi o svojevrsnom napadu na crnogorsku državu.

“Ovo je dobro isplanirana i organizirana akcija koja se mjesecima pripremala i koja nalikuje na akcijske filmove", rekao je, dodavši da će crnogorska policija učiniti sve da otkrije počinitelje i da upravo traje popisivanje materijala iz depoa.

Tagovi: podgorica, tunel
PROČITAJ I OVO
Radić: Najbitnije je da usuglasimo programski dio
STAVOVI
Radić: Najbitnije je da usuglasimo programski dio
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković u ponedjeljak je nastavio pregovore s koalicijskim partnerom Domovinskim pokretom.
Gvardiol ovim potezom oduševio Guardiolu
ODUŠEVLJENJE
Gvardiol ovim potezom oduševio Guardiolu
MANCHESTER - Trener Manchester Cityja Pep Guardiola od samog početka sezone nije skrivao oduševljenje našim Joškom Gvardiolom koji je 'eksplodirao' u samoj završnici sezone nakon što je zabio pet golova u zadnjih sedam utakmica za 'građane'.
USKOK istražuje načelnika Smokvice zbog malverzacija kod gradnje muzeja
ISTRAGA
USKOK istražuje načelnika Smokvice zbog malverzacija kod gradnje muzeja
SPLIT - Policija je po nalogu USKOK-a jutros upala u općinu Smokvica, doznaje N1. Istražuju malverzacije povezane s gradnjom tamošnjeg Muzeja zlata i srebra, a osumnjičen je načelnik općine Kuzma Tomašić (Socijaldemokrati).
Rusija tvrdi da je oborila 16 ukrajinskih projektila i 31 dron iznad Belgoroda
TVRDNJE
Rusija tvrdi da je oborila 16 ukrajinskih projektila i 31 dron iznad Belgoroda
MOSKVA - Ruski protuzračni sustavi uništili su 16 projektila i 31 dron koje je u noći na ponedjeljak na ruski teritorij lansirala Ukrajina, uključujući 16 projektila iznad pogranične oblasti Belgorod, priopćilo je rusko ministarstvo obrane, dodajući da je u nedjelju u ukrajinskom napadu na to područje poginulo 15 ljudi.
Puljak pao na izletu i ozlijedio nogu, operiran je
NEZGODA
Puljak pao na izletu i ozlijedio nogu, operiran je
SPLIT - Marijana Puljak objavila je na Facebooku kako se njezin suprug Ivica Puljak ozlijedio prilikom izleta u prirodi te da je zadobio rupturu mišića, nakon čega je operiran u splitskoj bolnici.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE