GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Na zagrebački sud stigla optužnica u slučaju Agrokor

Na zagrebački sud stigla optužnica u slučaju Agrokor
OPTUŽNICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.09.2020 / 14:41
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Na zagrebački Županijski sud u utorak je, kako se doznaje, stigla optužnica za aferu Agrokor nakon istrage čiji su se rokovi, zbog složenosti slučaja, više puta produljivali.

Optužnica protiv Ivice Todorića i jos 14 ljudi ima 459 stranica, a cijeli spis, koji je poslan na sud, oko 80.000 stranica.

Podsjetimo, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu produžilo je 17. kolovoza, za još 30 dana rok za podizanje optužnice u slučaju Agrokor, zbog složenosti istrage.

Nakon što je u srpnju, nakon gotovo tri godine, završilo istraga u slučaju Agrokor Županijsko Državno odvjetništvo u Zagrebu iskoristilo je zakonsku mogućnost i produžilo rok za podnošenje optužnice za još 30 dana. Dva dana prije roka, optužnica je poslana na sud.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo je istragu protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante Todorića te 12 Agrokorovih menadžera i revizora pokrenulo još u studenome 2017. zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna.

Uz Todorića i sinove istragom u slučaju Agrokor su obuhvaćeni i Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić.

Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

Istražni zatvor bio je određen jedino za Ivicu Todorića koji je nakon izručenja Hrvatskoj iz Londona sproveden u zatvor u Remetincu, da bi 20. studenoga prošle godine na slobodu izašao uz jamčevinu od 7,5 milijuna kuna i mjere opreza među kojima je i zabrana napuštanja Zagreba.

U međuvremenu Todoriću je počelo i suđenje zbog optužbi da je Agrokor oštetio za 1,25 milijuna eura zajedno s Antom Huljevom, Piruškom Canjugom i Nicole De Rossi.

Tagovi: Agrokor, Ivica Todorić, Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia
PROČITAJ I OVO
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
LISTE
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
ZAGREB - Izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu tijekom dana predao je i SDP odnosno njihova koalicija Rijeke pravde.
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE