GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Naglo porastao broj umrlih od koronavirusa u Kanadi

Naglo porastao broj umrlih od koronavirusa u Kanadi
LOŠE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.03.2020 / 07:29
Autor: SEEbiz / H

OTTAWA - Broj umrlih od koronavirusa u Kanadi naglo je porastao u nedjelju i dužnosnici su zaprijetili kaznama građanima koji ne poštuju mjere za sprečavanje širenja bolesti.

U Kanadi je do ponoći u nedjelju od zaraze koronavirusom umrlo 20 ljudi, sedam više nego dan ranije, objavila je Ottawa.

Broj potvrđenih slučajeva zaraze poskočio je na 1.430, sa subotnjih 1.099.

Zaraza se proširila na svih 10 kanadskih pokrajina.

Ottawa je građanima koji su se vratili iz inozemstva odredila samoizolaciju u trajanju od 14 dana.

Onima koji prekrše tu odredbu ministrica zdravstva Patty Hajdu zaprijetila je kaznama propisanim zakonom o karanteni.

"Upotrijebit ćemo sve raspoložive mjere... kako bi građani poštovali odredbe", kazala je Hajdu na brifingu za novinare. "One bi mogle uključivati novčane kazne ali i one propisane za kaznena djela", dodala je.

Kanada je već zatvorila granice, dopuštajući tek najnužnija putovanja. Najavili su i 27 milijardi kanadskih dolara (19 milijardi američkih dolara) vrijedan paket mjera pomoći za građane i kompanije najteže pogođene epidemijom.

Premijer Justin Trudeau kazao je da će morati poduzeti i dodatne mjere.

"Trenutno razmatramo koji bi mogli biti naši sljedeći koraci kako bi se gospodarstvo osovilo na noge nakon što prebrodimo (epidemiju). Vjerojatno će to trajati mjesecima", kazao je Trudeau novinarima, ne navodeći detalje

Tagovi: Kanada, koronavirus, Justin Trudeau
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE