GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Najgori dan od početka epidemije u Hrvatskoj

Najgori dan od početka epidemije u Hrvatskoj
RASTE BROJ OBOLJELIH
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.07.2020 / 11:51
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Čini se kako bi danas prema podacima o broju novooboljelih mogli vidjeti najgori dan od početka epidemije u Hrvatskoj.

Jučer je zabilježen 91 novi slučaj oboljelih od koronavirusa pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj prema podacima od jučer 978. Županijski stožeri su počeli objavljivati nove podatke o broju oboljelih u posljednja 24 sata.

Istarska županija - 8

Virovitičko-podravska županija - 1

Bjelovarsko-bilogorska županija - 0

Požeško-slavonska županija - 1

Vukovarsko-srijemska županija - 1

Zadarska županija - 14

Osječko-baranjska županija - 20

Krapinsko-zagorska županija - 0

Karlovačka županija - 2

Zagrebačka županija - 1

Splitsko-dalmatinska županija - 17

Grad Zagreb - 35

Grad Zagreb
U Gradu Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježeno 35 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Od njih su 22 kontakti ranije oboljelih, dok se za 13osoba za sada još ne zna izvor zaraze.

Splitsko-dalmatinska županija
Od 274 obrađena testa s područja Splitsko-dalmatinske županije u petak je u 17 osoba utvrđena covid infekcija, a riječ je o 11 osoba iz Splita te po jednoj osobi iz Sinja, Solina, Trogira, Nerežišća, Pučišća i Runovića, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite.


Uz 17 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne su i tri osobe iz drugih županija (po jedna iz Dubrovačko-neretvanske, Šibensko-kninske i Zadarske županije) koje su testirane na području Splitsko-dalmatinske županije, navodi se u priopćenju.
Od 17 novooboljelih osoba 10 su kontakti prije oboljelih, a sedam je u postupku obrade kao i njihovi kontakti.
Među novooboljelima jedan je dijalizirani pacijent s otoka Brača, koji će tijekom dana biti prevezen na liječenje u splitski KBC.

Prema podatku Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, dijaliza ostalih pacijenata i dalje će neometano teći, stoji u priopćenju.
U Splitsko-dalmatinskoj županiji u samoizolaciji je 357 osoba, a dvije osobe pozivne na koronavirus su na bolničkom liječenju u splitskome KBC-u, izvijestili su iz Županijskog stožera.

Zagrebačka županija
Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije danas u 11 sati evidentirane su 193 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o jednoj osobi više, ali su i dvije osobe izliječene. Tako je na području Zagrebačke županije trenutno aktivan 51 slučaj. Do sada je ukupno izliječeno 135 osoba, a sedam ih je preminulo.

Karlovačka županija
Dva su nova slučaja zaraze u Karlovačkoj županiji, priopćio je tamošnji stožer civilne zaštite. Jedan od dvoje novooboljelih je gradonačelnik Ogulina, a druga je osoba iz gradske uprave Ogulina, javlja N1.

Krapinsko-zagorska županija
Na području Krapinsko - zagorske županije u protekla 24 sata nema evidentiranih osoba pozitivnih na koronavirus. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko - zagorske županije je 7. U protekla 24 sata testirano je 36 uzoraka, od kojih je 35 negativno, dok se za 1 nalaz čekaju rezultati, priopćio je županijski stožer.

Osječko-baranjska županija
U posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji 20 je novoboljelih od koronavirusa, najviše iz Đakova, a trenutno je od toga virusa u Županiji oboljelo 279 osoba, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Od ukupno 153 uzorka, koja su u zadnja 24 sata testirani na koronavirus 20 je bilo pozitivno. Najviše novopozitivnih osoba, njih 12 je iz Đakova, sedam iz Višnjevca i jedna iz Feričanaca, a svi su kontakti ranije oboljelih na koronavirus, priopćeno je iz Stožera.

Navode kako su u osječkom Kliničkom bolničkom centru na bolničkom praćenju ukupno 22 pacijenta, a dvije osobe su na respiratoru

Samoizolacija je određena za još 41 kontakt oboljelih, a pod tom mjerom je ukupno 749 osoba.

Policija je obavila 46 provjera osoba u samoizolaciji i nije utvrdila ni jedno kršenje te mjere, ističu u županijskom Stožeru.

Zadarska županija
Na području Zadarske županije je u posljednja 24 sata 14 novooboljelih osoba od koronavirusa, javlja tamošnji stožer.

Od toga broja 12 ih je vezano uz nedavno održano vjenčanje, a 2 osobe zarazile su se na nekom drugom mjestu. Među novooboljelima je jedan zdravstveni djelatnik iz OB Zadar koji se zarazio izvan bolnice, a u samoizolaciju je stavljeno 10 liječnika i 3 medicinske sestre.

Istarska županija
U Istri je danas potvrđeno osam novozaraženih osoba koronavirusom, objavio je tamošnji stožer civilne zaštite. U protekla 24 sata su uzeta 164 uzorka briseva. Od osam novooboljelih, dva su slučaja uvezena iz Srbije i Švedske, dok su tri kontakt oboljelih osoba. Epidemiološka obrada još tri pozitivne osobe je u tijeku. U mjerama samoizolacije trenutno se nalazi 159 osoba.

Virovitičko-podravska županija
Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije izvijestio je da je u toj županiji u posljednja 24 sata zabilježena jedna osoba zaražena koronavirusom.

Bjelovarsko-bilogorska županija
Na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema novozaraženih osoba koronavirusom. Testirano je 27 osoba i svi nalazi su negativni. Trenutno se u samoizolaciji nalazi 41 osoba, javio je Stožer civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije.

Požeško-slavonska županija
U Požeško-slavonskoj županiji trenutno ima 71 aktivni slučaj zaraze koronavirusom. U kućnoj izolaciji se nalazi 66 osoba te je 5 osoba hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 550 osoba. Ukupno je testirano 2486 osoba, na posljednjem testiranju bilo je 37 uzoraka te je jedan uzorak pozitivan na koronavirus. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

034portal javlja da je novozaražena osoba iz Požeško-slavonske županije iz Lipika, a ta je osoba povezana sa zabavom koja se održala u Kutini, a koja je postala novo žarište širenja koronavirusa.

Vukovarsko-srijemska županija
U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena je jedna nova pozitivna osoba na COVID-19. Radi se o osobi iz Županje, javlja Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 88, od kojih je 41 osoba izliječena. Trenutno su u županiji 2 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirane su 64 osobe, te je ukupno testiranih do sada na području županije 3149. U samoizolaciji na području županije nalazi se 298 osoba. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji su pozitivna 2 zdravstvena radnika (2 medicinske sestre/tehničara).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 44 radnika (7 liječnika, 30 medicinskih sestara/tehničara 1 drugi zdravstveni radnik i 6 nezdravstvenih radnika), dodaje se u priopćenju Stožera.

Tagovi: koronavirus u Hrvatskoj, Vili Beroš
PROČITAJ I OVO
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
KOMBINACIJE
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
ZAGREB - Od izvora bliskih pregovorima doznaje se da se paralelno s pregovorima o većini za sastavljanje vlade odvijaju i razgovori o većini koja bi konstituirala sabor, u kojima Domovinski pokret isto sudjeluje.
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE